Rockstar Games opkøbt af EA Games.

ea-gamesrockstar_games_logo.svg

 

Spille industrien er trods markante stigninger i salg af spil end blot for 5 år siden, blevet så presset af de største firmaer drejer nøglen om. Seneste hørte vi om Zipper Interactive, som har lavet SOCOM serien, og ikke mindst MAG som var Sony´s store satsning for FPS spil, og som skulle overtage hvad Warhawk var de første par år af PS3´s levetid.

Ikke mindst skulle MAG være det spil der faktisk skulle slå Modern Warfare serien og Battlefield serien af pinden som det største FPS Multiplayer spil. Det skete bare ikke.

Problemet har været Sonys markedsføring af spillet, den var ikke særlig synlig. Problemet her kan have været de markedsførte et spil INGEN kendte til eller kunne forholde sig til fra tidligere PlayStation konsoller, og havde derfor ikke nogen fanskare på spillet.  3 er et godt eksempel på dette , det solgte sig selv mere eller mindre pga PS2 ejere kendte God of War 1 og 2 og det gjorde i nogen mennesker fik opgraderet deres PS2, eller tilmed lagde deres Xbox360 på hylden som de havde brugt indtil Sony kunne bevise der var nogen mere “kendte” eksklusive titler.

Det har kostet sony mange penge, men det er et firma der har andre leve veje end blot spille udvikling og konsoller.

derimod, har sat den ene salgsrekord efter den anden , med titler som GTA4, og LA Noire for den sags skyld. Og det skyldes blot Rockstar har en lang positiv fortid, og folk ved det er kvalitet hver eneste gang, men dette sætter også sine krav i længden, produktionerne bliver større, og næsten “Hollywood” budgetter, og det kræver derfor så også at spillet SKAL sælge “X Antal” eksemplar for at det overhovedet går i 0 og ked kan godt være GTA indtjente 24 Millarder kroner (2.400.000.000 danskeKroner) det virker uvirkeligt, men det har været flere år undervejs.Det skønnes at koste rundt regnet 100 millioner dollars eller 566 Millioner danske kroner (566.000.000 danske kr).Målet var jo næsten kommet efter den første uge, men det er vigtigst på spillets første uge at salgstallene er høje , det er det samme med film, tjener den ikke sig ind på nogen måde i den første uge, så kan man ende med en kæmpe regning, og de bliver trukket ud fra biograffen og smidt direkte på DVD/Blu-Ray.

De penge blev så efterfølgende brugt Red Dead Redemption , som også kostede nogenlunde samme beløb som GTA 4 kostede. Det har så tjent sig ind ved salg af 12 Millioner eksemplar til dato og det er inklusiv GOTY Edition  (Fra udgivelsen og frem til denne artikel er blevet skrevet) – Men i bund og grund så kan firmaer som dette ikke bare hvile sig på laurbær bladene som man siger. De var allerede i gang med at spekulere på næste projekt som til dels var LA Noire og GTA 5 og ikke mindst Max Payne. Og disse titler vil ikke ligefrem sørge for at Rockstar Games som firma kan overleve på renterne fra tidligere spillesalg.

Tar vi firmaet  , så er det jo ikke så meget at sige til det, de har flere typer spil, de har deres egen online store, de distribuere derfor flere ting selv og har derfor mindre omkostninger på den konto , specielt fordi EA har digital download. Selv de største titler, er mulige at købe digitalt,  den mulighed eksistere ikke hos  Rockstar Games, og det er nok også det der har gjort udslaget. EA Games har eksisteret i lang tid, faktisk så lang tid før at halvdelen af brugerne på PSN ikke engang var født.  EA udkom nemlig med deres første egen produktion i 1987 som var “Skate or Die

De har udgivet Francaise serien “” ,  “Battlefield” , “Need for speed” ,”  og klassikerne fra PC dagene “Command and Conquer”. De har udgivet mange andre titler fra firmaer der måske eksisterede i starten af år 2000 eller i slut 90erne men blev opkøbt af EA.

Det gør måske EA kan gå hen og blive en slags “monopol” leverende underholdsning producent. Eneste der mangler er opkøbe Square Enix, som har lavet “Final Fantasy” serien, og “Just Cause” , og så som den sidste “Store” spille producent med deres “Assassins , “Tomb Raider” og mange andre klassikere som “Prince of Persia”.

Rockstar Games har endnu ikke ville kommentere det her ud over , de glæder sig dog til samarbejdet, og de vil dog stadig gennemfører deres planer med GTA 5 , om ikke andet så udkommer Max Payne 3 snart som EA ikke vil få nogen indflydelse på.

 

 

Hvad tror i der vil komme ud af dette samarbejde .. – Og hvordan tror i GTA 5 nu vil blive ?

Skrevet af
Skribent / Admin af PlayStationforum.dk - Elsker Gaming, og spiller alle typer spil, PS One var min første PS og PS4 er min seneste investering. Gaming er en god måde at slappe af på.

Er dette en god nyhed ?

0 0

4 Comments

  1. Kedelig nyhed for spil branchen, endnu et stort velfungerene spil firma bliver overtaget af EA.

  2. Der er Plusser og Minusser ved det .. men lad os nu se hvad de finder ud af om de stadig får lov til at bruge deres egne ideer eller om EA ivil tage kontrollen helt det er trods alt dem der kommer til at miste penge hvis de laver noget der går mod Rockstar og deres måde at lave spil til deres trofaste fans.

  3. Gad vide hvad de siger til det over hos Take Two 🙂

  4. Naturligvis en Aprilsnar — der manglede jo også nogen facts jo her og der bla det med Take Two.

Glemt password

Indtast venligst dit brugernavn eller din e-mail adresse. Du vil modtage et link til at oprette en ny adgangskode via e-mail.

%d bloggers like this: