Review : Tour De France 2012

Titel : Le 2012
Producent : Cyanide Studios
Udgives på : Disk
Spillegenre : Sport
Trofæer : Ja
Multiplayer : Ja On/Offline 
Karakter : 4 ud af 6 Geeks

 

 

 

Hvad er Tour De France 2012 ?

Tour De France er en af verdens største sportsbegivenheder, næst efter OL, VM i Fodbold, Superbowl. Og hvad er det lige ? . Jo det er Cykling – Det har af en eller anden årsag større medie dækning end Giro De Italien og Vuelta Espana, som er de andre 2 store Grand Tour cykelløb – Og de er de 3 løb “Legenderne” fødes i , enten via at være sprinter, eller ved at være exceptionel god til at “Klatre” i bjergene. Dette spil prøver i vidt udstrækning at gengive de dramaer der er i løb som Tour De France , hvem husker ikke da Greg Lemond vandt på Champ Elysse over Laurent Fignon  i 1989 på sidste etape som en sjældent gang blev afsluttet med en enkeltstart, det var under 10 sekunder der afgjorde den Tour De France. Man kunne også nævne andre i form af Bjarne Riis, Jesper Skibby og ikke mindst Rolf Sørensen som mistede sin guletrøje i en meget ung alder blot fordi han styrtede og brækkede sit kraveben. – Det er alle disse øjeblikke man kan prøve at genskabe sig , dog kan man ikke blive skadet.

 

Om Spillet :

Tour De France spillet som første gang udkom sidste år til PS3, er blevet væsentlig forbedret end sidste år. Dels har de fået en tidligere fransk professionel cykelrytter med ind og lave det så man får en mere virkelighedstro styring af rytteren. F.eks er der i 2012 udgaven blevet lavet så man virkelig skal sørge for at dække sine kaptajner hvis de ikke skal være helt smadret pga sidevind f.eks. Yderligere er der kommet 9 ryttere med på ens hold frem for de 6 de kun havde gjort plads til i 2011 udgaven. Der er 22 hold med i og 21 etaper som passer til årets Tour De France udgave. Alle rytterne der er i Touren er med, og generelt hele deres hold. Eksempel kan du godt tage Andy og Franck med i Touren, dog kan du ikke få Contador med i touren da han ikke har kontrakt med SaxoBank før hans karantæne er udstået.

Selve løbene forgår sådan at du styrer en rytter du vælger i starten af etapen, dog er den rytter ikke den du bruger i hele etapen hvis du ikke vil det. Du kan f.eks have flere “del” mål i løbet af Touren, f.eks bruge Radioshack, og så bare smide en Maxime Monfort ud og samle bjergpoint på de fladere etaper, bare for at tjene lidt penge. Og evt gå efter en etape sejr.

Mens du kører, skal du sørge for at give din rytter mad afhængig af hvad han nu skulle få brug for. Har du en rytter som Andy Shleck nede på under halv energi niveau,  dagen før den første bjerg etape, kan det være en god ide at sørge for han får en masse energi i form af bananer, og sørge for han bliver dækket af en rytter. Sker det ikke kan du godt forvente han går hurtigt kold dagen efter.

En anden god ting er i forhold til 2011 versionen er du nu rent faktisk kan bede ryttere om at holde øje med angreb og gå med, eksempel : Du styre Andy , og du beder Franck om at lave et kontra angreb hvis nogen stikker op af Alpe D huez, han vil så følge et hvert angreb og så på den måde kan du følge ham.

Der er muligheder for at lave alliancer med en rytter du er i udbrud med, men holder du ikke aftalen om at f.eks lade ham vinde etapen hvis han hjælper, så får det konsekvenser for resten af touren, og du vil med stor sandsynlighed ikke kunne tilbyde at lave alliancer mere.

Du kan godt opleve du får nogen virkelige lange udbrud i spillet, som kan holde, specielt længere ind i løbet hvor jeg vandt med Rigoran Uran fra Sky med over 10 minutter til hovedfeltet, på en Pyronæ Etape – Og alt imens jeg kontrolleret ham gav jeg kommandoer over radioen til Wiggins han skulle holde øje med angreb og følge med.

Et andet eksempel på virkelighedstro spil er jeg med Andy Schleck blev angrebet først af Evans, og når jeg endelig fik lukket hullet så kom Samuel Sanchez, og såda blev det ved op af en af Alpe Etaperne med slutning på toppen , det er også det der opvejer de kedelige “flade”

Mulighederne :

Der er begrænset med muligheder i spillet da det jo kun er baseret på Tour De France, men det holder ganske vidst også ret godt. Det kan godt tage en op til 20 timer at spille en Tour De France. Og omgivelserne i spillet er flotte og der er derfor også noget at se på ligesom når man ser Touren på Tv2 – Dog er det lidt tamt når nu Jørgen Leth ikke er der til at forklare hvor man er.

Der er en masse spilletid i det her , hvis man prøver sig af og der er samtidigt 4 sværhedsgrader i spillet – F.eks er RadioShack, Sky og Ligquigas Begynder niveau – Og Tar vi SaxoBank som var Begynder niveau sidste udgave er de i denne her udgave Ekspert, så om man bare kører for at lave en Chris Anker eller for at få Cadel Evans til at vinde touren igen, så er der masser af udfordringer i det.

Et eksempel er jeg har lige spillet en Tour hvor jeg var Sky, og jeg tabte med 11 Sekunder til Cadel Evans, til trods for jeg slog ham med næsten 3 minutter på den 51 Km enkeltstart der er på 20 etape.

Man har til sidst mulighed for at spille alle etaperne, og der er punkter der simuleres i spillet kan f.eks være 90 km lang fladt styk hvor efter der kommer et bjerg, eller et Sprint punkt, der kan man så vælge og spille selv eller springe over – Men du kan ikke simulere igennem en hel etape – de sidste 15 km skal man spille om du vil det eller ej, men heldigvis så auto gemmer den efter hver simulering, så har du ikke tid til lige at spille 30 minutter, fordi du skal op af et bjerg så kan du altid forsætte spillet på andet tidspunkt.

Det vil blive udgivet nogen løb som kan hentes på PlayStation Storen snart, og der er snak om Paris-Roubaix bla og Criterium International som også blev gjort tilgængelig i sidste udgave.

De vil også komme med en nyere opdatering der vil være “opdateret” efter styrken der er vist i Tour De France 2012. Så kan være Wiggins vil være en del bedre end han er nu i bjergene.

Multiplayer Delen :

Multiplayer delen er ny i år, den er derfor ikke gjort så meget ved, der er mulighed for at spille de sidste 10-16 km online mod en ven, eller random spiller, men det er nok primær mod dine venner da der aldrig er nogen på i Quick Match.

Her tar man f.eks en bjerg etape og man vil starte med de sidste 10 km op af, men der tages højde for handicap, det vil sige hvis den ene tar Radioshack og væler Andy Shleck , og den anden tar Saxo Bank og vælger Chris Anker, så give spillet dig et hvis antal kms forspring – jeg oplevede f.eks en fik næsten 3 minutters forspring og han var 4 km fra mål og jeg var 5½ km ca fra mål. Det endte med at jeg vandt med Andy tro trods for han havde et forspring, men igen er der også taget højde for at rytterne har kørt 160 km inden stigningen og man skal derfor også sørge for at holde den smule energi man har til sidst.

Holdbarhed :

Da dette er Sæson baseret spil, og det er primært for folk der faktisk kan lide Tour De France og cykling, så holder det nok ikke længe, med mindre Cyanide-Studio sørger for at udgive flere løb som de gjorde i 2011 udgaven og en evt opdateret database.

[youtube_sc url=”9WduQwWl8-w” playlist=”http://www.youtube.com/playlist?list=PL92C62286007B078F&feature=plcp” autoplay=”0″ fs=”1″ hd=”1″]

 

Skrevet af
Skribent / Admin af PlayStationforum.dk - Elsker Gaming, og spiller alle typer spil, PS One var min første PS og PS4 er min seneste investering. Gaming er en god måde at slappe af på.

Er dette en god nyhed ?

0 0

2 Comments

  1. Er der nogen der kan huske da Rolf Sørnsen kørte sidste etappe
    i udbrud og helt alene men blev hentedet på Champ Elysse .

    Andy Shleck , han kan køre en hel tur på et kogt suppeben 🙂

    • Præcis der hvor Rolf kørte alene kan jeg godt huske det var vidst også en han de år han førte worldcuppen .. det var vel ligesom Philipe Gilbert sidste år han var her og der og alle vejne – var det ikke samme år han vandt tirreno-adriatico ?

Glemt password

Indtast venligst dit brugernavn eller din e-mail adresse. Du vil modtage et link til at oprette en ny adgangskode via e-mail.

%d bloggers like this: