Møde mellem USA’s vice-præsident og repræsentanter fra spil-industrien.

pegi_all

I forbindelse med den tragiske skoleskydning i Newtown, Conneticut, har præsident Barak Obama nedsat en kommission der skal undersøge vold begået med våben i USA.

Vice- Præsident Joe Biden, er udpeget som formand for kommissionen, som en del af undersøgelsen havde Joe Biden igår et møde med direktørerne fra en række spiludviklere og udgivere: Activision Blizzard, Electronic Arts, Take-Two Interactive, Epic Games og ZeniMax Media. Derudover var der forskere fra Texas A&M og University of Wisconsin med til mødet. Direktøren for ESA ( Entertanminment Software Association) fremlagde en række uafhængige undersøgelser der viser der ingen sammenhæng er mellem voldelige spil og voldelig opførsel, derudover viser statistikkerne, at selvom computerspil er blevet betydeligt mere populært gennem de sidste to årtier, så er voldelig kriminalitet blandt unge faldet.

Joe Biden gjorde under mødet klart, at han gik ind til mødet uden en forudfattet mening, men at alle der var tilstede var klar over mange andre mennesker havde en bestemt mening om hvilke indvirkning spil har på børn og unge. Men Joe Biden påpegede at mødet med lederne fra spille industrien ikke var for at pege fingre eller finde syndebukke, det drejede sig om at få hjælp til at undgå fremtidige tragedier.

Wall Street Journal talte efter mødet med Christopher Ferguson, der er professor i psykologi ved Texas A&M og har lavet en række undersøgelser omkring påvirkningerne af voldelige spil. Christopher Ferguson fortalte at han var forsigtigt optimistisk omkring udfaldet med mødet, der ifølge ham dels drejede sig om at give Joe Biden facts omkring påvirkingen af voldelige spil, han uddybede med "Man kan ikke sige at vice præsidenten tog mod industrien med åbne arme og fortalte dem hvor vidunderlige de er, men omvendt kunne man heller ikke mærke at han var forudindtaget og havde en negativ mening. Han virkede til at være meget neutral"

Det er uklart om mødet vil have indflydelse på hvilke anbefalinger Joe Biden giver til Præsident Barak Obama i den kommende uge. Joe Biden blev spurgt om han mente det ville få indflydelse på spilindustrien svarede han "Jeg kender ikke svaret på det spørgsmål"

Umiddelbart mener flere at kommissionen vil anbefalde at der foretages baggrundscheck i forbindelse med alle køb af våben, et forbud mod semi automatiske våben og ammunitions magasiner med høj kapacitet.

Kilde: Wall Street Journal

Skrevet af
Skribent / Admin af PlayStationforum.dk - Elsker Gaming, og spiller alle typer spil, PS One var min første PS og PS4 er min seneste investering. Gaming er en god måde at slappe af på.

Er dette en god nyhed ?

0 0

4 Comments

 1. Ville satme også være dumt at skulle bebrejde spilleindustrien at folk går ud og skyder en masse mennesker. Men døden skal jo have en årsag. Men det er vel det samme som før i tiden hvor man sagde man blev dum af at se tv hele tiden.

  Måske skulle USA i stedet for pege fingre af andre , kigge på sig selv i dette tilfælde og måske lave en ny lov der forbyder våben. Men det kan det , desværre ikke fordi forfatningen siger jo at en person må beskytte sit eget hjem med alle midler, og det betyder så alle derfor kan købe våben mere eller mindre.

  Og i et land som USA vil det altid være muligt at få fat i våben, uanset social status, uanset nationalitet. Der er så mange i omløb at det vil være mere umuligt ikke at kende nogen der ikke har et våben.

 2. Det har fandme intet med spillene at gøre…… hold nu for satan….. jeg må indrømme at jeg synes de har en meget indbildsk holdning til de våben…… det går sgu da fint her i Danmark uden våben….. hvorfor helvede kan de så ikke derovre? jeg fatter det ikke!

  • Jeg tror det er noget så simpelt som penge der spiller ind der :-/

 3. Jeg tror heller ikke det har noget med spil, ikke dermed sagt de ikke kan være med til at inspirere nogle til hvordan tingene kan gøres, men det er et produkt af deres opvækst og psykiske problemer. Ingen med bare nogenlunde normal tankegang går ud og skyder vildt omkring sig

  Men den tidligere vice-præsidentkandidat Joe Lieberman er jo fast overbevist om det er spil der er det helt store problem, helt tilbage til skoleskydningen i Columbine i 1999 der mente han jo også det var computerspil der var problemet, og han har været ude og udtale det samme i forbindelse med skoleskydningen i Newtown.

  Det er som jeg ser det, ingen tvivl om problemet er det høje antal våben og især automatvåben der er i omløb, men næh nej, det står jo i deres grundlov tilbage fra 1700-tallet at alle har ret til at have våben, så det holder de fast i. Det er måske i den forbindelse værd at bemærke, at USAs forfatning både er den ældste OG korteste forfatning der forsat gælder i noget land i verden…..

Glemt password

Indtast venligst dit brugernavn eller din e-mail adresse. Du vil modtage et link til at oprette en ny adgangskode via e-mail.

%d bloggers like this: