Angry Birds: Star Wars –PS3 Anmeldelse

For
lang tid
siden, i en fjern,
fjern, galakse, sad
et ukendt spil-udviklingshold
og var i fuld gang med at skabe et
spil der senere skulle tage verden med storm.

Angry Birds - original

Det var nu ikke helt så lang tid siden, nærmere bestemt år 2009, at Rovio Entertainment fra Finland skabte det første spil til iPhone telefoner.
Dette spil blev en kæmpe succes og affødte flere titler af sig til stort set alle gængse systemer og konsoller.

Selvom hvert spil har et overgående tema med dertil hørende baggrunde, så er fællesnævneren for alle Angry Birds spillene den samme; man indtager rollen som en skytte der skal skyde flokke af forskellige fugle afsted mod deres ærkefjender, grisene – En krig der nu har varet i 4 år.
Hele denne krig er opstået som følge af at grisene i tidernes morgen stjal fugleæg.

Trods denne Star Wars beklædning, så er Angry Birds: Star Wars i bund og grund stadig det samme spil som vi sikkert alle har brugt utallige timer på – bortset fra at de arrige fugle denne gang er udstyret med lyssværd og grisene er klædt ud som Storm Troopers.

Angry Birds Star Wars

Man skal, som i de foregående Angry Birds spil også denne gang skyde de arrige fugle afsted med en stor slangebøsse mod forskellige fæstninger hvor grisene holder til.
I denne Star Wars udgave er fuglene nu dog udklædt ud som Luke Skywalker, Prinsesse Leia, Chewbacca og alle de helte fra Star Wars universet, mens at grisene er klædt ud som Storm Troopers.

Banerne i spillet har fundet inspiration fra filmene og man vil ved nærmere eftersyn kunne genkende flere af stederne.
Der er i omegnen af 200 baner fordelt over flere verdener, hvor af der eksklusivt er lavet 20 ekstra baner til konsol versionerne.

Hvad det grafiske angår så er spillet flot lavet og man drømmer sig hurtigt ind i Star Wars universet.
Det er meget nemmere at danne sig et overblik over hvad der påkræves for at gennemføre en bane da det er meget nemt og smertefrit at zoome ind og ud for at få det fulde overblik.

Angry Birds - Star Wars 1

Men det er ikke kun miljøet og omgivelserne der vil virke familiære for Star Wars fans.
Hver fugl er nemlig også repræsenteret som en Star Wars karakter; inkluderende favoritter som Luke Skywalker, Obi-Wan Kenobi, Han Solo, R2D2, C3PO og mange flere.
Trods at spillet ikke direkte forklarer hvem der er hvem, så er det ikke svært at gætte at fuglen med ”brød-boller” på hver side af hovedet er Prinsesse Leia, den store behårede brune fugl er Chewbacca og så videre.

Må kraften være med dig!

Hver fugl har desuden sine egne specielle Star Wars krafter som kan aktiveres ved at trykke på X.

  • Luke Skywalker kan bruge sit lyssværd til at skære igennem forhindringer og grise undervejs i luften.
  • Han Solo bruger sin laser til at skyde sig igennem forhindringer og dræbe grisene.
  • C3PO kan eksplodere.
  • Obi-Wan Kenobi kan bruge et kraftfuldt skub og afvige laserskud.
  • Prinsesse Leia fuglen kan gribe fat i objekter og kaste dem rundt efter ønske.
  • Chewbacca kan smadre igennem næsten alle objekter og forhindringer,
  • Rebel pilot-fuglen kan splitte sig op til 3 mindre fugle.

Disse forskellige typer af fugle giver spillet et ekstra Star Wars præg og gør det sjovere at gennemføre banerne, blot for at se hvad der er i vente på næste bane.

Når fuglenes krafter ikke er nok på en bane, så har man også muligheden for at tilkalde et stort Falcon rumskib. Ved at tilkalde dette, så får man muligheden for at påbegynde et laserangreb da denne kommer flyvende og skyder løs på dit udvalgte mål.
Dog kan denne kun bruges når man har indsamlet nok stjerner fra de foregående baner.

Angry Birds - Falcon

En anden ting der faktisk virker rigtig godt er selve controlleren. Selvom man fristes til at tro at en berøringsskærm på en smartphone er det bedste til denne type spil, så er det efter min egen personlige mening ikke tilfældet med Angry Birds.
Ved at benytte analog pinden til at sigte med, og X for at skyde føles det meget bedre og nemmere, og med små prikker der indikerer hvilken retning fuglen vil affyres mod, gør at det næsten føles helt mærkeligt at gå tilbage og spille spillet på en smartphone.

Hvad skiller sig så ud fra denne version af Angry Birds og alle de tidligere versioner?

Ud over at være bygget over Star Wars serien med dertil hørende kostumer og miljøer, så er det der især skiller sig ud fra de tidligere spil i Angry Birds serien, muligheden for at spille samarbejdsspil med en anden spiller, eller mod hinanden:

Samarbejdsspil går i al sin enkelhed ud på at man sammen med en anden spiller skiftes om turen til at fyre fuglene afsted, udstyret med hver sin controller.
Dette er en hyggelige og afslappende måde at spille spillet på, med en kammerat, sin bedre halvdel eller sit barn.

I konkurrence spiltypen, konkurrerer man med op til 3 andre spillere om at få det højeste antal point, hvorefter vinderen udnævnes.
Denne spiltype er for de konkurrenceprægede spillere.

Fælles for alle spiltyper er dog at de kun kan spilles lokalt på samme konsol og man kan derfor ikke gå online og konkurrere mod andre spillere.

Trods spillets charme så kan man ikke komme uden om at det koster 199,99 kr. til henholdsvis PlayStation 3 eller PlayStation Vita mens det koster 299,99 kr. til PlayStation 4 konsollen.
Denne pris er ifølge min mening alt, alt for høj i forhold til at selvsamme spil til f.eks. iPhone kan fås for kun 7 kr.
Så man betaler bestemt prisen for at få lov at spille spillet på en større skærm!

6
Over middel
Skrevet af
Skribent / Admin af PlayStationforum.dk - Elsker Gaming, og spiller alle typer spil, PS One var min første PS og PS4 er min seneste investering. Gaming er en god måde at slappe af på.

Glemt password

Indtast venligst dit brugernavn eller din e-mail adresse. Du vil modtage et link til at oprette en ny adgangskode via e-mail.