PlayStation Kamera - Tilbehør til PlayStation 4

Kamera til PlayStation kom for første gang i 2003 til PlayStation 2, dette skulle bruges til at skabe nye måder at bruge sin PlayStation på og spille sine spil. Men mulighederne dengang var begrænset, mest pga kameraets kvalitet men også fordi udbudet af spil ikke var på sit højeste.

Det kunne dog bruges til at tage billeder med man kunne bruge in-game, f.eks i fodbold manager spillet LMA Manager , der ville man kunne bruge dette til at få sit billede ind i aviserne når der blev skrevet om din klub, men det havde dog også sine fordele, f.eks Dance Dance : Revolution serien, der kunne man bruge det til at danse med, dette var dog ikke et krav at bruge til dette spil, men med sin lave opløsning på 320×240 Pixel var kvaliteten ikke god efter nutidens standarder.

Det var dog mest Sony selv der udgav et vælg af spil der krævede EyeToy i deres EyeToy Serie – Se Trailer under her.

Video ThumbnailKamera til PlayStation kom for første gang i 2003 til PlayStation 2, dette skulle bruges til at skabe nye måder at bruge sin PlayStation på og spille sine spil. Men mulighederne dengang var begrænset, mest pga kameraets kvalitet men også fordi udbudet af spil ikke var på sit højeste. Det kunne dog b

PlayStation Eye

Til PS3 kom PlayStation Eye det var første skridt mod noget bedre kvalitet, og nu begyndte man rent faktisk at kunne bruge dette kamera til noget , med sin opløsning på 640×480 og 60 FPS kunne man forvente mere af dette kamera, og ud over at tage bedre billeder med det, var dette stykke tilbehør også et krav at bruge til det senere PS move, hvor man havde en move controller med en bold på der lyste, og det kunne PlayStation Eye opfange, det betød at spilleren nu kunne spille interaktive spil hvor man rent faktisk fik følelsen af at man var fysisk med i spillet.

Der kom alt fra “The Fight” som var et slås spil,til “Eye Pet” hvor man skal bruge controlleren til at kæle dyret, bade det slå det osv til “Zumba Fitness” og “Wonderbook” så man kunne lave motion hjemme i stuen.  Men et stort problem var med disse kamera er det var afhængig af belysningen i stuen, og var nærmest ubrugelige hvis man ikke havde fuld dagslys i stuen næsten, eller noget ordentlig lys i stuen.

Kamera til PlayStation kom for første gang i 2003 til PlayStation 2, dette skulle bruges til at skabe nye måder at bruge sin PlayStation på og spille sine spil. Men mulighederne dengang var begrænset, mest pga kameraets kvalitet men også fordi udbudet af spil ikke var på sit højeste. Det kunne dog b

PlayStation Kamera til PS4 anmeldelse

Efter denne korte introduktion til så går vi i gang med det , det gælder nemlig anmeldelsen af PlayStation Kamera som blandt andet kan købes hos Gamebits.dk

PlayStation Kamera 

PlayStation Kamera har et væld af muligheder, og ud over blot at være en fed futurisk gadget at have stående er dette kamera også nøglen til fremtiden for PlayStation 4.

Tilslutningen.

Det er nemt at tilslutte , det er bare at smide det ind i din AUX port bagved din PS4 , tænd din PS4 og sæt det der du vil have det stående og så er det klar til brug. Når du så har startet det op for første gang med PS4, kan du gå ind i “Indstillinger” – “Enheder” og så vælge “PlayStation Camera” og vælg juster dybden.

aux-input

 

Du skal så følge de instruktioner der kommer, dette er dog ikke et krav at gøre, men anbefales da den på den måde selv regner ud hvor langt du sidder fra kamera, det skal helst være 2 meter eller mere for bedste resultat sidder du for tæt på eller du har noget hængende i baggrunden hvor du sidder som gør den tar det med vil den fortælle dig at det ikke kan justere dybden på det. Men det burde ikke blive et problem, med mindre du har alt muligt flower power hængende på din væk bagved med familie billeder hvor der er en masse ansigter. Det har nemlig “Facerecognition” så at sige.

Når dette er gjort kan man gå ind og vælge at bruge sit ansigt som “Ansigts genkendelse” det er i stedet for f.eks en kode hvis du har kode for at logge på din PS4 profil (Ikke at sammenligne med din PSN profil online) – Så kan dette bruges til at logge på din profil, uden brug af kode, men samtidigt også nyttigt hvis man har flere personer i sit hjem som bruger PS4eren.

De skal bare sætte deres ansigt foran PS kamera og holde PS4 controlleren op når den beder om det så logger den ind på den profil ens ansigt passer til.

Info

Til forskel for sine forgængere så har PlayStation Kamera 2 linser, med hver deres 1280×800 som sender kan sende 60 FPS det vil sige den optager 60 billeder i sekundet og det betyder samtidigt man får ikke forsinkelser på sit kamera, men i og med det også har 2 linser, har man også mulighed for at lave 3D billeder, denne funktion er dog ikke brugbar som det ser ud nu, men på længere sigt vil det være muligt evt via nogen PlayStation Kamera apps som Sony end måtte lave, eller via nogen spil der understøtter dette.

Det har også den fordel det rent faktisk understøtter PS Move controllers , dog er der ikke nogen PlayStation Move spil i støbeskeen som det ser ud nu som vi kender til fra officielle kilder, og det er nok mest fordi Dualshock Controller 4 til PS4 rent faktisk har samme funktion via dens lysbar foran.

Men derimod har Sony lavet PlayRoom til PS4 som hører med til alle PS4, og som er gratis at hente, dette spil udnytter dit PlayStation Kamera godt, og viser hvor simpelt det er at spille et PlayStation Kamera spil.

emotion

Det er nemlig et interaktiv spil hvor du har dit kamera, din controller og alt hvad du laver af bevægelser på kameraet har indflydelse på de små robotter på din skærm. Du kan slå til dem, rende rundt på gulvet og sparke til dem, smaske dem oven i hovedet og tilmed slå dem op på din skærm. Men husk livestreamer du dette så vil folk se hvad du laver, så lad være med at pille næse imens 😉

 

Det er ganske sjov underholdning, og til det spil kan du også bruge din PlayStation App til din Smartphone hvor du tegner med den, viser billedet du har tegnet på din telefon til kameraet og den pågældende tegning vil blive bragt til live i dit spil.

Og du kan også bruge dette til din Liveudsendelser på Twitch eller Ustream

Mikrofonen

Mikrofonen i PlayStation Kamera er en 4-kanals hvor i mod PlayStation Eye var 2 kanals, det betyder at PlayStation Kameras mikrofon er en del bedre til at filtrere lyden og samtidigt bedre til at opsnappe snak fra personen der bruger det, dette kan derfor godt bruges som mikrofon, hvis man ikke bruger sit medfølgende PS4 headset.

Dette et godt alternativ hvis det dog ikke står for langt væk fra dig. Det kan dog ikke anbefales at lade stå i nærheden af TV hvis man spiller et spil og lyden kommer igennem TV da det blot vil genere resten af personerne du spiller med pga det vil give ekko.

Twitch / Ustream

Livestreamer du engang i mellem, vil dette kamera også være brugbart, du kan nemlig bruge det som kamera tæt på så laver du f.eks en livestream og du vil have folk skal kunne se hvem du er , eller blot se din reaktion på noget du spiller, er det en sjov feature.

Du kan  bruge det mere seriøst, ved at aktivere mikrofonen i dit kamera, og kører livestream af dig selv samtidigt med du spiller så folk kan se hvem de skriver sammen med og stiller spørgsmål til, det kan for nogen godt virke mere personligt når man nu har ansigtet på personen man skriver til.

Trailer for PlayRoom og funktionerne for PlayStation Kamera.

Video ThumbnailKamera til PlayStation kom for første gang i 2003 til PlayStation 2, dette skulle bruges til at skabe nye måder at bruge sin PlayStation på og spille sine spil. Men mulighederne dengang var begrænset, mest pga kameraets kvalitet men også fordi udbudet af spil ikke var på sit højeste. Det kunne dog b

Specifikations oversigt af kameraet.

Rækkevidde 30 cm~∞
Forbindelsestype PS4 dedikeret tilslutning (AUX-tilslutning)
20. februar 2013 Specifikationerne kan blive ændret uden varsel.
Kabellængde Ca. 2 m (foreløbig)
Mikrofon 4-kanals mikrofonopstilling
Videopixel (Maksimum) 1280 x 800 pixel x 2
Objektiv To objektiver, F-værdi/F2.0 fast fokus
Vægt Ca. 183 g (foreløbig)
Videoformat RAW, YUV (ukomprimeret)
Ydre mål Ca. 186 mm x 27 mm x 27 mm (bredde x højde x dybde) (foreløbig)
Billedhastighed for video
  • 1280 x 800 pixel ved 60 fps
  • 640 x 400 pixel ved 120 fps
  • 320 x 192 pixel ved 240 fps
Synsfelt 85°

Samlet Konklusion  

PlayStation Kamera et måske ikke et “must have” tilbehør til PS4 som det er nu, men det er en fed gadget at have stående og bruge når man endelig har den. Det vil dog i fremtiden nok blive en del spil der vil understøtte PlayStation Kamera, og derfor kan det godt være en god ide at investere i det på længere sigt, om ikke andet for at spille PlayRoom, hvor der indtil videre har været udgivet 3 gratis DLC til siden PS4 blev lanceret, og det er et spil der løbende vil komme flere til.

Og vil der komme nogen apps til at tage billeder med, vil man rent faktisk kunne få et kamera der kan tage gode billeder og tilmed i 3D hvis det er det der skal til.

god
  • 60 FPS i 1280x800
  • Bruge det til Livestreams
  • Mikrofonen forbedret
Skrevet af
Skribent / Admin af PlayStationforum.dk - Elsker Gaming, og spiller alle typer spil, PS One var min første PS og PS4 er min seneste investering. Gaming er en god måde at slappe af på.

Glemt password

Indtast venligst dit brugernavn eller din e-mail adresse. Du vil modtage et link til at oprette en ny adgangskode via e-mail.