Evolve - Review

Evolve_20150213201725 foregår i en fjern fremtid, en af de mest lukrative planeter kaldes Shear som ligger i ”Far Arm” af rummet, er kommet under angreb af en ukendt og frygtindgydende fjende. En gruppe af ”Ragtag Hunters” er blevet bestilt af den tidligere ”planet tamer” William Cabot som er kommet til, for at få situationen under kontrol. Derfor samler Cabot et team bestående af krigsveteraner, psykopater og fagfolk til at eliminere monsters.

De etablerede kolonier, der anses for den mest værdifulde i dette område af rummet, da man snart bliver angrebet af ondsindet monstre. Med en bred vifte af våben, gadgets og sarkasme til deres rådighed. Det kræver at ”the hunters” er nød til at bevise deres mod for at dræbe dem de møder på deres vej, før de selv får deres første glimt af monstret.

Evolve_20150216180752Evolve har to forskellige strukturer på deres game modes. Quick Play som gør det muligt at spille single kampe. Og Evacuation som er en fem-match multiplayer story mode. I Evacuationen match giver den vindende side en fordel i næste map, dette kan være et ødelagt kraftværk som frigiver giftigt gas som monstreret er immun overfor eller det kan være en kraftoverførsel autonome tårne som hjælper jærgerne. Det hele slutter med en defend match.

Normalt spiller fem spillere i en standard runde af Evolve, med fire jægere som kæmper mod et Men spiller man med mindre end fem spillere, inklusivt single player er det muligt i alle modes til at implementere kontrolleret computer bots. Disse bots kan kontroller op til fem af hovedpersonerne.

Evolve har fire primære spiltilstande, Hunt, Defend, Nest og Rescue

Hunt:

”The Hunters” eller jægerne som vi kalder det på dansk skal dræbe monsterne før de kan ødelægge kræften af relæet som er lokaliseret på kortet. Monsterne skal være i etape 3 før de kan ødelægge rælet.

Nest:

Seks monster æg er placeret tilfældelige steder på kortet. Monsterne skal beskytte dem fra jægerne i mindst 18 minutter, ellers bliver de udklækket. Jægerne bliver derfor nød til at ædelægge alle seks æg, samt eventuelle håndlangere inden den frist for at vinde.

Rescue:

Skadet kolonister forsøger at undslippe monsterne som er placeret tilfældigt på kortet. Jægerne har brug for at lokalisere, genoplive og beskytte dem på deres vej. Monsterne har brug for at dræbe så mange af disse kolonister som muligt for at holde dem fra at komme væk. Den der redder eller dræber fem kolonister vinder først.

Defend:

En rumskibs tankstation kommer under angreb af en spiller kontrollerede monster som er fuldt udviklet. Jærgerne skal stoppe monstret i at forårsage en katasrofal ulykke ved at beskytte elværkerne, indtil skibet er fuldt med strøm. Monstret prøver at ødelægge to generatorer for at nå skibets strømkilde.

Evolve_20150217191904Karaktererne:

Der er egentlig fire karaktere, Assault, Trapper, Medic og Support. I hver karakter er der 3 personer, hvor man kun kan vælge en, af hver karakter indtil man er steget i levels, hvor man så vil have mulighed for at vælge nogle af de andre personer.

Assaults er en af de stærke karaktere som kan skade meget, deres evne er Personal Shield, der giver midlertidig usårlighed.

Trappers specialiserer sig i at opspore og fange monsteret. Deres evne er Mobile Arena som omringer et område rundt om monsteret, hvor den ikke kan komme ud.

Medics ligger selvfølgelig lidt til navnet, de fokuserer på at holde holdet i live. Deres evne er Healing Burst, som giver alle nærliggende allierede liv.

Supports besidder sig af en række alsidige værktøjer for at hjælpe allierede. Deres evne er Cloaking Device, der forvandler alle allierede så de bliver usynlige.

Som det sidste har vi selvfølgelig Monstret, som er den anden spilbare fraktion i Evolve, her kan man opgrader den til 4 forskellige monstre.

Så hvidt som historien strider frem, går det ud på at udvikle (Evolve) sig. De forskellige karaktere har jo hver deres forskellige personligheder og når der games har man prioriteter for hvilken karakter man helst vil være fra et til fem. Det vil sige at man ikke nødvendigvis får sin første prioritet, da de andre man spiller med også har deres prioriteter. Hvis man fx bedst kan lide at være monstret er det jo oplagt at vælge den som første prioritet.

Evolve_20150217193339Evolve er jo et online baseret spil, derfor ligger jeg meget vægt på at det hele glider som det skal, det gør det også til tider, man finder hurtigt et spil man kan hoppe ind i. Men loading tiderne er desværre for lange, man sidder ofte bare og venter på man kan komme i gang.

Når det er sagt fungere spillets helhed super godt, det bliver aldrig rigtigt kedeligt og man får derfor lyst til at blive ved med at spille det. Gameplayet og styringen i spillet kan være forvirrende i starten, men sådan er det typisk med mange nye spil, man skal lige vende sig til styringen. Dog var der en ting der især irritereret mig, der mangler en funktion, hvor man kan sprinte væk, hvis et monster er på vej til at dræbe en.

Alle karaktererne er udstyret med en jetpack og den eneste mulighed for at komme hurtigt væk er at trykke to gange på X tasten, dette giver et hurtigt skub. Dog har man ikke evigt brændstof, den skal lades op og så kan den bruges igen.

Men jetpacken er meget nyttig når man skal bevæge sig op ad klipper og andre ting. Man kan hurtig blive frustreret hvis monstret er på vej hen imod en, for det eneste man kan gøre er at bevæge sig opad eller prøve at komme hurtigt væk med et dobbelt tryk på X. Manglen på en sprint knap er forvirrende og jeg gik ofte i panik når monstret kommer stormende imod en. Ens våben og gadgets er kortlagt hele controlleren det vil sige på trekant, firkant, kryds og rund skifter man våben.

Evolve_20150217192227Som nævnt tidligere er Evolve meget fokuseret på multiplayer, men man kan teknisk set godt spille det offline singleplayer, men hvis man vil have noget kød på spillet er det klart at foretrække at spille det online. Spillet handler også meget om at samarbejde og det kan ofte være svært at gøre med nogle som man ikke kender når man spiller online.

Derfor kan det klart anbefales at spille med nogle kammerater, da Evolve og er meget taktisk og det kan være svært at kommunikere med folk man ikke kender eller folk der ikke bruger headset. Når man spiller som monster er kommunikationen egentlig lige meget, for der kæmper man jo mod de 4 andre. Så her handler det om ens egen taktik og styrker for at bekæmpe dem.

Kort sagt er Evolve et fedt spil, dog er der en mangel på en reel historie, som kan forvirre nogle mennesker. Folk der køber spillet, gør det kun for multiplayer delen højst sandsynligt.

Når tingene glider som planlagt og man har fået en gruppe til at arbejde samme som en sammenhængende enhed er det super imponerende at spille det. Og hvis man som monster har fået styr på alle funktionerne eller bare spiller mod en flok der overhovedet ikke samarbejder er det let som en leg at bekæmpe dem.

Evolve er et enormt cool spil, det tager tid at opgrader sig i levels og opgrader sine våben, men det er kun en god ting at spillet tager tid. Det er aldrig fedt at spille et spil der hurtigt overstås og det gør Evolve bestemt ikke! Alt i alt er jeg meget tilfreds med spillet, det er underholdende og der er mange timers gaming, grafik er flot at se på og styringen er overkommelig når man har spillet i nogle timer.

 

[minigallery id=”24380″ title=”Screenshots” prettyphoto=”true”]

7
Godt
Skrevet af
Skribent / Admin af PlayStationforum.dk - Elsker Gaming, og spiller alle typer spil, PS One var min første PS og PS4 er min seneste investering. Gaming er en god måde at slappe af på.

Glemt password

Indtast venligst dit brugernavn eller din e-mail adresse. Du vil modtage et link til at oprette en ny adgangskode via e-mail.