Tropico 5 – Review

Strategi spil klare sig sjældent videre godt på konsol, gerne grundet manglen på mulighed for at styre det hele
rundt med en mus. En sjældent gang imellem dukker der dog en perle op i spilverdenen der klare sig enormt godt og Tropico 5 er bestemt et af disse.
Det føltes især forfriskende og dejligt at spille da der simpelthen ikke er noget der minder om det på konsollerne.
Det ligger sig simpelthen i en boldgade for sig selv, uden nogen konkurrence eller noget man kan sammenligne det med.

Spillet går i bund og grund ud på at du skal starte din egen koloni på en øde ø midt i ingen ting og så skal den ellers bygges op fra bunden. Det lyder som et hvert andet strategi spil ud fra den beskrivelse men der er flere ting der gør at Tropico skiller sig ud fra andre spil i genren.

Heriblandt at man som diktator skal bestemme sig for hvordan man vil forsøge at styre sin Ø.Vil du være den onde diktator der selv vil være rig? Eller vil du være folkets ven og bygge dit rige for deres og fremgangens skyld?
Vil du tjene dine penge ved at sælge ting til det store kongerige eller vil du være selvforsynende?

Tropico 5_20150507073558

Tropico 5_20150507073558

Alle muligheder er lige sjove, men personligt endte jeg med at bygge mit rige med øje for mine indbyggere, hvilket bestemt ikke er den nemme vej at gå. Det første stykke tid af en kampagne går nemlig ud på at overleve indtil man har mulighed for at erklære sig selv u-afhængelig fra tronen, hvilket er nødvendigt for at få lov til at fortsætte.
Dette symboliseres ganske enkelt med en timer der sidder lige over dit minimap.
Når denne nul inden du kan erklære dig selv klar til at stå alene så taber du og må starte forfra.
I løbet af spillet for du små missioner til hvad du bør bygge og hvad du bør gøre, hvor du så kan få en forlængelse på timeren.

Når dette så er klaret så starter du med at kunne spille spillet frit som det passer dig med at udforske Ø’en, udvikle teknologi, bygge din hær og alt hvad der ellers kan tænkes på i et typisk strategi spil.
Muligheder er der mere end rigeligt af og spillet er helt enormt hyggeligt at spille.

At tjene penge er selvfølgelig hvad det hele handler om, for hvordan skal man ellers blive ved med at udvikle sig.
Penge tjenes nemmest ved at eksportere forskellige handelsvare som bananer, kaffe, mælk og lignende.
Dette foregår egentligt ganske automatisk ud fra hvor meget du producere.
Og så er det op til dig som spiller at få det hele til at gå op i en større enhed, hvor pengene tjenes og bruges uden at du selvfølgelig går i minus. Alt efter hvor godt du behandler din by og dens borgere kommer der dog hele tiden flere og flere indbyggere til så der er en konstant udgift for at der hele tiden er nol boliger, jobs og strøm til at alt ting skal køre rundt.

Dette er gså medvirkende til at man er nødt til at udforske sin ø for at kunne udbygge din by og det er gerne noget der bliver nødvendigt på uventede tidspunkter når man får åbnet oversigten og ser at man pludselig har en masse folk uden arbejde og hjem.

Mange strategi spil har på konsol førhen føltes som en meget vandet version af hvad man ser på PC fronten, men det er ikke tilfældet med Tropico 5 Der er et helt enormt hav af muligheder og det er rent udsagt imponerende at udvikleren har fået det hele til at fungere så flydende og intuitivt med en controller.

Når dette er sagt er det dog klart at anbefale at man spiller spillets torturial inden man kaster sig over kampagnen eller sandkasse spillet. Det anbefales helt bestemt at man kaster sig over spillets kampagne og sandkasse del i en række timer inden man kaster sig over spillets multiplayer del.

Tropico 5_20150507072524

Tropico 5_20150507072524

Tropico 5_20150507072855

Tropico 5_20150507072855

Styringen i spillet er selvfølgelig en af de ting der skaber dt løftede øjenbryn. Det er jo et strategi spil på en konsol.
Men denne fungere enormt godt også og er egentligt kogt ned til at være dejlig enkelt. Analog pindene styre kameraet som man ville forvente, mens X bruges til at vælge bygninger, Trekant bruges til at åbne op for menuen hvor du så vælger hvad du vil bygge mens Cirkel bruges til at annulere dine valg.Og så enkelt er det egentligt.

Der er selvfølgelig mere i det end som så, men det er i bund og grund hvad der bruges 90% af tiden

Efterhånden som tiden går i Tropico udvikler teknologien sig også efterhånden som årene går, og inden man ved af det befinder man sig i perioden for anden verdenskrig, hvor det handler om at udvikle en masse teknologi og industri.

Derefter starter udviklingen på et nyt kapitel og sådan fortsætter det ellers derudaf.

Det er vanedannende og enormt hyggeligt.

 

 

Skrevet af
Skribent / Admin af PlayStationforum.dk - Elsker Gaming, og spiller alle typer spil, PS One var min første PS og PS4 er min seneste investering. Gaming er en god måde at slappe af på.

Glemt password

Indtast venligst dit brugernavn eller din e-mail adresse. Du vil modtage et link til at oprette en ny adgangskode via e-mail.