Farming Simulator 2015 - Review

HØST - HØST - HØST!

Farming Simulator 15_20150519224618

15_20150519224618

Det kunne man meget vel kalde spillet også fordi det går det jo ud på , hvad laver en landmand ellers ? . Nej Farming Simulator 2015 er en simulator hvor man er bondemand, og skal få sin går til at løbe rundt. Men ud over det så skal man også sørge for at være man i gammel dage kaldte “godsejer” og ganske enkelt opkøbe hele området så man kan opbygge den største farm der er set i moderne landbrug.

Det første man gør i spillet er at vælge 2 områder det ene er nær beslægtet med skandinavien og ligger i noget der hedder “Bjornholm” og ej at forveksle med “Bornholm”. Men nu er Danmark et landbrugsland så man kunne meget vel tro det er der de har fået inspiration fra. Det er nemlig med beliggenhed i skandinaven som der står.

Farming Simulator 15_20150525154650

Farming Simulator 15_20150525154650

Der er også mulighed for at vælge “Westbridge Hills” som er et noget større område og har beliggenhed i USA selvfølgelig, og her er der en del mere at lege med og længere afstande mellem diverse marker og afgrødsstationer hvor man skal kører hen med det man har høstet.

Du har fra starten af mulighed for at vælge 3 sværhedsgrader. ( Fælles for alle 3 sværhedsgrader er du ligger ud med en majtærkser, 4 traktore, 1 Læsevogn, 1 Så-maskine og 1 Plov. )

LET ( EASY )
– Denne sværhedsgrad er let, og måske FOR let, fordi du vil starte med at blot have et lån i banken på 50.000 , plus din start kapital i diverse afgrøder er dobbelt op end normal, og du får dobbelt så mange penge for at sælge dine afgrøder osv. Og det er måske en god måde lige at prøve denne af hvis man live vil lærer konceptet af spillet men ellers ikke.

NORMAL
– Denne indstilling er tilpas og måske derfor den hedder “Normal” den giver dig en start kapital på 5.000 dollars, men et lån i banken på 100.000 dollars, og 2 start marker, og så er det bare i gang med at få mejet din første marke så du kan få nogen penge ind til at komme til penge. åriserne er mere moderate selvfølgelig men med et godt overblik vil du hurtigt komme til penge og få betalt din gæld af i banken.

HARD

– Denne giver næsten en gæld på 150.000 fra start af og giver dig meget lavere indtægt i salg af afgrøder og missioner, men kan give dig noget at se til, og kan helt klart anbefales at spille hvis du i forvejen kender spillet eller hvis du spiller multiplayer.

Så starter høstning.

Når du nu er kommet i gang med spillet får du i starten en kort introduktion til hvad du skal og du hvad du kan, det første du skal tænke på er at finde ud af tempoet af spillet, da du kan få tiden til at gå hurtig og langsom. Find et tempo der passer til din stil. Du skal i starten som sagt sørge for at tænkte nogen penge så du kan få en solid pengepung hvis du skal ud og købe ekstra udstyr for at lette og gøre marker klar hurtigere, og få høstet dem smertefrit som muligt.

Du kan derfor gå ind i alle de kører tøjer der har opgaver på markerne og ansætte en hjæper til at klare tingene for dig, men de koster penge, men det er så lidt ( ihvertfald på EASY og NORMAL ) at det ikke kan betale sig og bruge tiden på det selv i starten.

Farming Simulator 15_20150530023311

Farming Simulator 15_20150530023311

Du har flere måder at skabe din formue på, jeg har valgt den mere atypiske måde , og det er at investere i sol energi, og købe soleneri paneler, disse kan give dig en god fast indkomst i perioder hvor dine afgrøder er ved at vokse men endnu ikke er klar til at blive høstet.

En anden metode også som ikke kræver din opmærksomhed er at være biavler, det giver dig rundt regnet 100 dollars om dagen pr bistad du ejer, og derved også have en god indkomst, mens du kører rundt og klare missioner som andre firmaer udsteder til dig som du kan vælge at acceptere eller ej.

For at få mest ud af din forretning skal du også huske på at holde øje med diverse steder som giver dig bonus i f.eks 48 timer fordi de fluks står og skal bruge f.eks 100 tons hvede, eller træspåner, eller for den sags skyld biogas. det vil sige ko afføring. Du skal derfor huske at landmandslivet er mere end marker men også om at holde dyr, og her er høns din nemmeste indtægtskilde. Pris på et dusin æg er nemlig helt op på 5 dollars, og du vil derfor ved at have mange høns have muligheden for at tjene MANGE penge.

Farming Simulator 15_20150527091907

Farming Simulator 15_20150527091907

Mulighederne er store og da det er en “Freeroam” verden, så kan det også anbefales at gå online hvor man kan være op til 6 personer i et spil hvor man samarbejder med at få opnået mål hurtigere og derved tjene flere penge og til sidst kunne sørge for at få fingre i de største maskiner der kan klare næsten det hele for dig.

Du har som landmand også mulighed for at købe mere jord, og hvis markerne er adskilt og der blot er en grusvej i mellem kan du vælge at pløje det hele op så du får gjort 2 måske 3 marker til 1 stor mark og derved kunne håndtere større mængder af samme sort og derved få mere ud af høstningen.

Farming Simulator 15_20150525154247

Farming Simulator 15_20150525154247

Som en virkelig landmand skal man også kigge efter vejret, og derfor er der en 7 dages prognose som kan være brugbar specielt hvis du kører spillet i “realtime” og du har sat indstillinger på så tingene er realistiske. Fordi er der meget varm i lange perioder skal du sørge for at vande dine afgrøder, og er der derimod optræk til meget vand i perioder, og det er afgrøder der kan tage skade, skal man nok overveje at høste dem lidt før.

Indstillinger i spillet.

Man har mulighed for at sætte flere indstillinger i spillet, så som tiden den kan kører op til 120 x hurtigere end real time, og det har både sine fordele og ulemper, fordelen er du ikke skal vente så længe på dine afgrøder spirer, ulempen er derimod glemmer du at sætte tiden ned kan dine afgrøder nå at dø.

Farming Simulator 15_20150530023451

Farming Simulator 15_20150530023451

Det positive er dog hvis du som jeg gjorde baserede din økonomi på solenergi, og vindmøller ( Som ikke er billige at få fingre i , så kan man få mange penge hurtigt ind, dog skal man være opmærksom på at disse ting også koster penge at vedligeholde. Disse vil altid give overskud , men har du mange kørertøjer ved siden af og mange arbejdere koster det også penge, så selv om en vindmølle giver 4000 i timen i indtjening, så hjælper det ikke hvis du har 10-15 køretøjer du ikke bruger bare står da de meget nemt kan koste op til 1000 dollars om dagen, Så tænk overskud frem for indtjening.

Multiplayer 

Som sagt kan spillet også spilles multiplayer med op til 6 spillere på engang, og her har du muligheden for at oprette et spil, og er det nogen du “stoler” på og samtidigt vil kører et realistisk landmandsliv, så kan man vælge at kører på samme bankkonto, det vil sige det i hver især spendere på køretøjer, nye frø til såning, osv vil blive trukket fra fælles kontoen. Men man har derimod også nemmere ved at klare de mange bonus missioner hvis man er flere hvor der skal leveres 100 tons hvede, eller 50 tons træder.

Og fordi AI ikke kan klare alle opgaver ( hovedsageligt hvor det kræver mere end såning/høste ) så kan man udnytte det ved at være flere der arbejder sammen, f.eks i en skov – En fæller træerne , en samler stammerne og flækker dem , mens en 3 person læser dem på lastbil og en 4 kører til de steder de er efterspurgt. På den måde får man et spil der giver dig mange penge, plus man får det sjovt. Og er man i overskud, kan man jo altid smutte hen på ens gård og renste køretøjerne med en tryklufts spuler, så ens kørertøjer er flotte og rene.

Grafik

Spillet er MEGET bedre end FS2014 og det er vel og mærke ikke bare en opgradering det er immervæk en ny game engine Giant Softs har lavet, og man kan se de har gået i detaljerne, og med over 40 forskellige typer køretøjer, så er der nok at se til.

Lyd siden 

Lydsiden er meget realistisk med hvordan alle kørertøjerne lyder, lige fra ens motorsav til den helt store “MAN” lastbil det gør spillet hygsomt, og er du i nærheden af dine bistader hører du konstant summen og det er lige så irreterende at hører på i længden som i det virkelige liv. Hønsene lyder som høns og kører og får det samme.

Samlet Konsklusion

Farming Simulator 2015, er absolut en af årets største positive overraskelser, og med alle de “Simulator” spil jeg har prøvet igennem tiden ( som jeg altid har ment skulle spilles på PC ) som Sim-Farm, Sim-Ant og hvad der ellers er lavet, så er Sim-Farm faktisk det der kommer tætteste på samme oplevelse som jeg har fået med Farming Simulator 2015. Det er helt klart nørdet for nogen, mens det faktisk er god terapi for den stressede person, fordi det er afslappende, at fræse rundt i hele “Bjornholm”. Familie spil er det med sikkerhed, dog er det sørgelige bare der ikke er splitscreen i , det ville eller være et kæmpe plus.

Spillet får et 8 tal pga dets originalitet, og rent faktisk ville jeg nok have givet spillet 8.5 hvis det ikke var fordi der stadig mangler noget i det, som “Udfordringer” fordi der er kun åben verden i spillet, og ikke lavet nogen “Forudindstillet” mål som skal nåes inden et styk tid, og da der kun er 2 forskellige steder “Bjornholm” og “Westbrigde Hills”

[minigallery id=”29757″ title=” Screenshots.” prettyphoto=”true”]

Et lille tip – der er nogen guldmønter i spillet som kan samlet, og når man har samlet alle 100 giver det lykke tror man, men du skal først smide dem alle i en speciel brønd – når det er gjort vil du modtage MANGE penge og alle dine Siloer vil blive fyldt til renden.

 

7
Godt
Skrevet af
Skribent / Admin af PlayStationforum.dk - Elsker Gaming, og spiller alle typer spil, PS One var min første PS og PS4 er min seneste investering. Gaming er en god måde at slappe af på.

Glemt password

Indtast venligst dit brugernavn eller din e-mail adresse. Du vil modtage et link til at oprette en ny adgangskode via e-mail.