Anmeldelse

Mega man er landet på , og det er ikke en remake, men en decideret “port”, som skriver nostalgi. . Der er nemlig ikke noget som helst der hedder optimering, opskalering af grafik, forbedret styring eller noget som helst af det vi ellers gerne ser når der er snak om ældre der bliver udgivet på nyere maskiner.

MMLC er bund og grund blot alle udgivelser der er “porteret” til PS4 til en pakke. – Men du får derimod alle 6 titler i en “pakke” til en ganske fin pris.
Savner du Megaman fra den gang, grafik ikke var vigtigt, men var vigtigere og alting var meget mere simpelt. – Så er denne pakke præcis hvad du skal have.

Der er dog tilføjet et par enkelte ting, så som “Challenge mode”, “Leaderboards” og “Replay Funktion”, men der er samtidigt også tilføjet et galleri med koncept fra udviklingen af titlerne. Det er altså en titel mega fans vil være mega glade for, mens ny ankomne kan bruge til at se forandringen af Mega man serien.

Der er heller ikke meget at komme efter hvis du er en af dem der holder af at jage , der er dog 20 stykker , men i og med det er en pakke med alle spillene kunne man godt forvente der var platinum trofæ i , men det er der ikke, det er blandt en masse bronze og sølv trofæer.

Mega Man Legacy Collection_20150821192142

Mega Man _20150821192142

Lyden er lavet af bip-bip lyde der med det samme giver den nostalgiske følelse et ryk fremad, mens man (eller jeg personligt i hvert fald) sidder med et fjollet og barnligt smil på læberne.
Det er klassiske toner fra barndommen der kommer til live igen.

Den dag i dag hvor vi har vænnet os til de store soundtracks og imponerende våbenlyde kan man dog hurtigt gå hen og blive træt af de gengående melodier og den samme lyd fra Mega Mans våben hele tiden.
Dog holder det hele stadig helt og holdent da det igen er ren nostalagi og det hele simpelthen fungere sammen i en højere enhed.

Mega Man Legacy Collection_20150821192406

Mega Man Legacy Collection_20150821192406

Grafisk er spillet som du kan se på billederne noget der kun kan beskrives som en bunke alt for store pixels – alt er firkantet og ikke på nogen måde pænt i forhold til de standarder vi er vant til i dag, du har dog mulighed for at ændre måden du ser det på så det passer til widescreens så du slipper for de sorte kanter rundt om, så det altså fylder hele skærmen.

Men så kommer man igen i tanke om at det altså er et spil der første gang så verdenen i 1987 og med det samme glemmer man de sorte kanter i siderne af spillet, de firkantede billeder og ender med blot at nyde det enkle spil som det nu engang er.

– Mega man er nemlig et dejlig enkelt koncept når vi snakker gameplay. – Du styre Mega Man, halvt robot – halvt menneske. Med den ene hånd skiftet ud med et våben. Mega Man styres så til højre igennem banerne mens man tager kampen op mod den ene robot efter den anden, undgår diverse fælder og udfordringer og afslutter hver bane med en boss kamp.

Mega Man Legacy Collection_20150821192716

Mega Man Legacy Collection_20150821192716

Af knapper bruger du kort fortalt kun piletasterne/ analog pindene alt efter hvad du selv foretrækker, X til at hoppe og firkant til at skyde. Det lyder alt sammen meget enkelt, men det handler enormt meget om timing og ganske tit også en smule held.

Det lyder nemt tænker du ?

Overhovedet ikke. Mega Man serien består af spil der selv dengang blev set som hårde og nådesløse spil der kunne få selv den mest rolige person til at rive håret ud og true sin kontroller med alverdens plager når tingene gik galt. Spillet har i samme stil som Bloodborne eller spillendene den dag i dag en opbygning der har den effekt at spillet på ingen måde føltes unfair – tværtimod handler det om at du som spiller skal lære fjenderne at kende, lære spillets mekanikker og den vej mestre det.

Mega Man Legacy Collection er en sjov tur tilbage til min barndom og jeg har helt bestemt nydt turen tilbage.

Jeg overrasket over hvor høj en sværhedsgrad spillene faktisk smider i hovedet på spilleren. Ikke negativt overrasket skal det siges, men jeg mindes at jeg dengang som en lille dreng kunne klare mig igennem spillene uden helt så store udfordringer som jeg sidder med den dag i dag.

Mega Man Legacy Collection_20150821192240

Mega Man Legacy Collection_20150821192240

god
  • Fantastisk nostalgisk
  • Intet er ændret - alt er som man husker det
  • Det er seks fantastiske spil fra fortiden i en enkelt pakke
Dårlig
  • Manglende trophies
5.7
Middel
Lyd - 5
Gameplay - 7
Holdbarhed - 5
Skribent på Playstationforum - Glad for alle slags spil og nyder altid en god kold is på en varm sommerdag

Glemt password

Indtast venligst dit brugernavn eller din e-mail adresse. Du vil modtage et link til at oprette en ny adgangskode via e-mail.