Anmeldelse

Generelt

Uncharted: The Nathan Drake Collection, er en sammensætning af tre spil fra PlayStation 3 samlet på en disk. Uncharted: Drakes Fortune (2007), Uncharted 2: Among Thieves (2009) og Uncharted 3: Drakes Deception (2011) Spillet er egentlig opsat således at man kan skifte mellem de 3 spil og fungere super enkelt. Men hvorfor skal vi spille de spil, som vi allerede har spillet? Og er der egentlig nogen ide af at lave en remasted udgave af disse spil til PlayStation 4 Det er selvfølgelig også for at få nogen penge i kassen, men også for at få gennemfrisket spillene inden Uncharted 4 udkommer.

For de udvidende er hovedpersonen i serien Nathan Drake, en slags Indiana Jones type, der skal gennemsøge verden for antikke og mystiske skatte og undervejs opstår der selvfølgelig problemer, hvor skurker også vil have en bid af kagen.

Uncharted™: The Nathan Drake Collection_20150926201948

En remastering indebære forbedringer af video og lyd kvalitet, men grundlæggende det samme spil. Definitionen af en remaster udgave, involverer i at forbedre, hvad der allerede eksistere og gøre det endnu bedre. Bluepoint Games arbejde er at forbedre og genskabe dele af Naughty Dogs eksistens. Derudover er de kendt for deres dygtige arbejde i at konvertere klassiske spil til nye platforme.

Der er mange ting som er gjort flottere og endnu pænere på PlayStation 4 og det er klart. PlayStation 4 maskinen er markant bedre end forgængeren PlayStation 3, dette er logisk. Jeg har selv spillet alle de 3 spil på PlayStation 3 og den gang var jeg virkelig imponeret af grafikken.

Et betydeligt teksturer erstattes med højere kvalitet, men specielle effekter, såsom eksplosioner og brand forbedres markant. Ændringerne kan umiddelbart ikke springe ud, men som helhed og en del af spillet er forbedringerne imponerende. Som forventet er alle tre spil i 1080p og 60 fps.

Uncharted™: The Nathan Drake Collection_20150926203644

Gameplay opgraderinger

Holdet bag spillet to mere end 65 aspekter og forbedringer fra hver af de tre Uncharted spil og anvendt dem på tværs af spillene, for at forene spil oplevelsen.

 

Visuelle opgraderinger

 • Alle tre spil er 1080p
 • Fjernelse af ”screen tearing” i Uncharted: Drakes Fortune
 • Øget tekstur og geometriske detaljer
 • Forbedret belysning
 • Forbedret model karakter og skygger
 • Forbedret partikel effekter
 • Øget distance
 • Forbedringer af skygger
 • Skærmplads forbedret i Uncharted: Drakes Fortune 2 & 3

 

Hvad er nyt?

 • Tre nye game modes, Brutal Difficulty, Speed Run og Explorer Mode
 • Foto mode
 • Korrigeret eksisterende trophies, tilføjet trophies på tværs af alle tre titler
 • Render mode låser op for 80 bonus skin, så man kan spille som Elena, Sully og mere.
 • Soundtrack remastered fra orginal materiale, 7.1 surround sound.
 • Eksklusiv adgang til Uncharted 4: A Thiefs End multiplayer Beta (4-13 december) ved køb.

 

Patch 1.00

En patch vil blive gjort tilgængeligt på lancerings dagen og vil omfatte mindre rettelser af stabilitet, lyd, visuelle forbedringer, performance optimeringer, aiming, og eventuelle gameplay fejlrettelser.

Uncharted™: The Nathan Drake Collection_20151003192807

Gameplayet

PlayStation 4 remaster udgaven af spillene, har Bluepoint Games, modtaget en robust photo mode, som aldrig har været bedre. Fra kamerastyring i 3D til en række forskellige farvefiltre, frames og justeringer. Herved kan photo mode producere nogle virkelige flotte action billeder, som er en sjov måde at udforske spillet på.

Photo mode giver nemlig en mulighed for at holde pause i spillet og bevæge kameraet rundt for at tage billeder af ens spiloplevelse. Alle Uncharted spil har altid haft en virkelig god historie og man bliver virkelig slugt med ind i historien, frem for andre spil, hvor man måske ikke har lyst til at se de små klip hist og pist. Ironisk nok er alle tre spil noget fra en historietime, men jeg er vild med det! Nathan Drake Collection fremhæver ikke kun, hvor meget tredje persons adventure spil har forbedret de seneste par år, men også hvordan Naughty Dog har forbedret deres håndværk fra titel til titel.

Among Thieves og Drakes Deception klarer sig meget bedre end den første titel og det er klart. Derved mener jeg at Uncharted 3 klare sig bedst af de tre titler fordi Drake er lettere at styre på en mere elegant måde, hvor i de andre spil, der nemt kan forekomme sjove og underlige dødsfald på. Der er markant en forbedring fra titel til titel, hvor Uncharted 3 er seriens bedste.

Uncharted™: The Nathan Drake Collection_20151003211747

Seriens indholdsmæssige kvalitet har Bluepoint arbejdet hårdt på, små tilføjelser og en række grafikske forbedringer gør det til en god helhed. Uncharted 2 har mange gode forbedringer, både visuel og meget andet i forhold til forgængeren. Skygger og bevægelser er fremragende at se på.

Opgradering til 1080p gør belysningen i spillet endnu bedre, det fremhæver en god dybde i spillet. I betragtning af hvor skarp og farvelig alt ser ud, kan det måske godt se lidt tegnefilms artigt ud, men stadig på en flot måde.

Som forventet er Drakes Decption det mest moderne af alle spil, som finjusteringer, effekter og ikke mindst, den hængende tåge er forbløffende at se på.  Ligeledes er belysningen i spillet rigtig behageligt at se på. Teknisk set er det den bedste version af de tre titler, det er intelligent og godt udformet af en opdatering at være.

Controlleren er blevet omdefineret og føles mere intuitivt på DualShock 4 og en lille ulempe ved denne udgivelse er fraværet af multiplayer. Selvom Uncharted egentlig er et single player spil, er mulitiplayer delen savnet.

Uncharted™: The Nathan Drake Collection_20151006204028

Sony hævder at Bluepoint har forbedret fornemmelse af skyderier på tværs af alle tre titler, men det føles stadig lidt tamt. Det kan godt føltes lidt langsomt når man skyder efter fjenderne. Jeg mener derimod at det er langt lettere at lave ”headshot” i Uncharted 1 fremfor 2 og 3’eren, selvom niveauet er sat som det samme i alle tre spil. Der er en række sjove punkter i spillene, såsom i nogle baner skal der klatres fremfor at sprænge en dør i luftet. For at komme ind på den anden side. Men det er jo sådan spillet er bygget op, der skal klatres meget frem og tilbage.

Derudover har Bluepoint formodet at foretage gode forbedringer for et moderne publikum. Som benævnt ovenover, nye sværhedsgrader som tager hensyn til nybegyndere. Der er også taget hensyn til man kan på ethvert tidspunkt uden at skulle lukke spillet ned, ændre på universelle indstillinger, så som undertekster.

Konklusionen

Uncharted: The Nathan Drake Collection er uden tvivl en rigtigt stærk pakke af 3 rigtig flotte og gode spil, dette er et utrolig godt eksempel på en god remaster udgave udført korrekt. Hvis du ligesom mig er fan af Uncharted, er denne kollektion et klart must! Dette er uden tvivl et af de bedste remastered jeg har prøvet.

Spillene har som sagt ”KUN” forbedret grafikken, ekstra modes, photo mode og en masse andre forbedringer, men det er også det der gør det endnu bedre. Justeringerne med opløsning på 1080p og 60 herlige billeder i sekundet, gør gameplayet helt glat, samlignet med den tidligere konsol, hvor de 30 billeder i sekundet var låst, føles spillene mere som next-gen titler.

Alt i alt nød jeg meget at spille disse titler igen også selvom de er lidt dateret var jeg meget overrasket over, hvor god mekanikken var på PlayStation 4, selvom styringen halter lidt i Uncharted 1, men lyden og grafikken er simpelthen så flot at se på at jeg nød at spille spillene igennem.

Uncharted™: The Nathan Drake Collection_20151006210720

god
 • Super flot grafik i alle 3 spil
 • Gode effekter
 • Det bedste remaster spil til dato
 • Nye sværhedsgrader
 • Mærkbare ændringer
Dårlig
 • Skydning er ikke for godt
 • Multiplayer savnet
8
Skal prøves
Grafik - 9
Lyd - 8
Gameplay - 8
Styring - 7

Glemt password

Indtast venligst dit brugernavn eller din e-mail adresse. Du vil modtage et link til at oprette en ny adgangskode via e-mail.