Anmeldelse

Endnu et år er gået og det betyder i vanlig stil at det er tid til endnu et eventyr – denne gang med nogle af de største ændringer vi endnu har set fra serien.  Først og fremmest bliver vi introduceret til spillets historie der i denne omgang handler om at vores søde skurk Kaos, planlægger at bruge sin ny opfundnet dommedags-station for ultimativ ødelæggelse af selve himlen.

Heldigvis er et nyt hold af Skylanders klar til at tage kampen op mod ham – Denne gang både fra vandet, jorden og luften med spillets første nye tilføjelse, nemlig køretøjer af flere forskellige arter. – Køretøjerne bruges sammen med din figur, på portalen, der i vanlig stil følger med til spillet når du pakker det ud.
Det der er smart ved skylanders er nemlig at du får et fuldt spil når du køber startpakken, 3 figurer og en portal der sættes til et USB stik i din konsol.
Du placere en figur på portalen når spillet er startet op, hvorefter spillet med det samme registrere hvad du har placeret på den og lader figuren dukke op i spillet.

Her er der så efterhånden 200+ forskellige figurer, men det er heldigvis langt fra nødvendigt at eje noget der minder om alle sammen – faktisk kan du nøjes med de figurer der følger med i startpakken og gennemføre spillet med det.

Hvis du derimod skulle ønske at klare de mindre områder og quest’s der er i spillet for at få 100% på missionerne er det nødvendigt at du investere i nogle figurer. Figurerne til skylanders har overraskende nok fået sig en ansigtsløftning og fremstår flottere og mere detaljerede end de har gjort førhen.

En af de nye ting i skylanders er som sagt at der nu er køretøjer med,  som giver udvikleren nogle nye muligheder for level design og tempo i spillet. Det betyder også at vi får mulighed for at køre ræs mod både spillets AI og i multiplayer, om det så er splitscreen eller online. – Online er nemlig en anden helt ny ting i Skylanders Superchargers, hvilket som selvfølgelig giver mulighed for at tage sit ræs online og spille mod såvel venner som fremmede. Det er et dejligt friskt pust til serien som både børn som voksne kan få en masse sjov ud af det.

Når nu alle de nye ting er af vejen, vil det være på sin plads at snakke om spillets grafiske evner. Skylanders har altid haft en meget børnevenlig grafik med en masse farver og enorm mangel på blod og andre ting der ikke høre de barnlige øjne til. Det er bestemt ikke et grafisk vidunder der skubber grænserne for hvad vi forventer at vores konsol kan vise os, men alting er præsenteret i flotte farver og ganske pænt detaljerede modeller. Det er bestemt et ganske pænt spil og jeg følte tit mit humør blive løftet en smule af den anderledes tilgang til det grafiske

Der er simpelthen noget charmerende over hele spillets præsentation. Superchargers har dog fået lidt af en ansigtsløftning fra sidste års TRAP team. Der er en stor del flere detaljer at se i både omgivelser og karaktere på skærmen. Lydmæssigt går meget af samme historie igen. Et kæmpe plus er at spillet som alle de forrige har danske stemmer, og det er de samme stemmer der ligger vokaler til de samme figurer som de altid har gjort er ligeledes fantastisk.

Der tales højt og tydeligt i et sprog alle kan forstå og holde ud at høre på – Igen er det jo et spil der hovedsageligt har børn i tankerne.

Musikken følger spillets temperament godt og virker en smule fjollet til tider men det er kun med til at samle spillet i en højere enhed, mens man bevæger sig igennem banerne og tager kampen op med Kaos’ små lakajer.

Kamp foregår når du styre din Skylander figur som vi altid har været vant til at det foregår, med en masse button mashing og så at forsøge at undgå at blive ramt af diverse bomber og alverdens andre ting der bliver kastet efter dig. Det er dejlig enkelt.

Hvis man ønsker at det skal være mere udfordrende, kan man til enhver tid ændre sværhedsgraden et hak opad. Spillet har nemlig selvsagt flere forskellige sværhedsgrader der går fra den nemme (eller børnevenlige) til normal og hård hvor alle muligheder er godt bygget op således at man selv kan finde den sværhedsgrad der passer den enkelte spiller bedst.

Når du så skal et smut ud i et fartøj ændres hele styringen en del. Der skiftes mellem at fare igennem forhindringsbaner i høj fart og at bevæge dig rundt på en åben plads, enten tage dig af fjender eller at samle genstande ind der åbner op for at du kan bevæge dig videre.

Når du gerne vil spille sammen med en behjælpelig person hjemme i din sofa, foregår de ganske enkelt ved at i begge placere en figur på portalen hvorefter begge figure dukker op på skærmen. Når der så er sekvenser hvor der skal styres et køretøj deles man om dette. Den ene spiller styre bilen, mens den anden styre våbene. Her kræves et ekstra skub til samarbejdet mellem de to mennesker.

Det er en dejlig variation fra at rende rundt fra den ene gruppe fjender til den anden med din skylanders og alle ’’køretøjs-banerne’’ er sjovt og kreativt bygget op.
Det er altså en velkommen tilføjelse til spillet.

De nye køretøjer kræver selvfølgelig en ny portal at stille dine figurer på og denne følger da også med i spillets startpakke.
Hvad der er smart lavet fra Activision´s side er at der stadig er plads til at placere dine fælder fra TRAP team i den nye portal og dermed spille med hvad du så end har fanget i den enkelte fælde.

Dette, samt at du i ro og mag kan bruge alle dine skylander figurer fra de gamle spil er et af geni-stregerne ved skylanders og samtidig også grunden til at samlingen af figurer vokser sig stødt større og større.

Skylanders handler som jeg også nævnte i TRAP team anmeldelsen simpelthen om god gammeldags spil-glæde. Det er sjovt og underholdende for alle aldre og uanset om man er til den ene eller den anden genre.

god
  • Køretøjer føltes godt implementeret
  • Flot men diskret opgradering af grafikken
  • Masser af sjove minispil
  • Multiplayer er en velkommen tilføjelse
Dårlig
  • Overfladisk tilpasning af køretøjer
  • Flad historie i forhold til tidligere spil
7
Godt
Lyd - 7
Gameplay - 8
Historien - 6
Styring - 7
Multiplayer - 7
Skribent på Playstationforum - Glad for alle slags spil og nyder altid en god kold is på en varm sommerdag

Glemt password

Indtast venligst dit brugernavn eller din e-mail adresse. Du vil modtage et link til at oprette en ny adgangskode via e-mail.