2 Trins Bekræftelse er på vej , allerede startet på PS3 Firmware 4.80 – Vigtigt man holder sin PSN Konto up to date.

Seneste firmware til , er den første firmware der indirekte tilfører “2 Vejs Autorisation” eller “Two-Way Authentication” som i korte træk betyder du vil f.eks i tilfælde af du har f.eks fået skiftet din PlayStation ud, logger på en andens konto på din maskine som i forvejen ikke er blevet brugt på denne maskine, eller hvis du f.eks “gameshare” som iøvrigt er i mod den aftale du acceptere når du opretter en / konto første gang.

Reglerne kan ses her, og specielt §3 , stk 1 er vigtigt specielt hvis du bruger nogen form for kreditkort til at betale med på et eller andet tidspunkt … –

Første gang denne sikkerhed blev nævnt er knap 5 år siden hvor Sony som mange husker blev hackede og PSN var nede i knap 1 måned, og altså betød ingen mennesker på daværende tidspunkt 44 millioner SEN / PSN brugere var berørt, det var nemlig ikke kun PSN som sådan , men hele strukturen bag med blandt andet Music Unlimited og andre SOE ( Sony Online Entertainment ) services som f.eks Everquest.

2-way-factor

Featuren står ikke nævnt i patch noten for Firmware 480 officielt, men den er altså en af de små ukendte “system stabilitets opdateringer” Som der mange gange står i seneste opdaterings loggen. Og altså ikke tilføjer nye features, ud over nu også får Twitch Appen og derfor har mulighed for at følge med i Livestreams fra f.eks uden at skulle bruge din Computer.

2 Trins Bekræftelse

Two-Way Authentication er noget der har eksisteret i en rum tid efterhånden, og er meget udbredt via blandt andet Google, som har den mest bruge API når det kommer til 2 Trins Bekræftelse. F.eks har EA allerede implenteret det i deres FIFA 16 Companion App, første gang man logger på, eller ikke har været loggede på længe. Der skal man logge ind med sin almindelige kode og brugernavn, heftefter svare på et sikkerhedsspørgsmål, og til sidst skal du godkende det med Google Autentificering som giver dig en 8 cifret kode du skal logge ind med.

– Det betyder at du vil få af vide hvis nogen logger ind på din konto,  uden din viden og det vil ske typisk via en SMS , Push besked eller andet, og der vil ikke kunne logges ind på kontoen FØR din 2 Trins Bekræftelse er fuldendt.

Indtil videre er servicen umiddelbart kun nogen steder, jeg har netop også opdateret min PS3, men der kom ikke nogen besked op ala den der er på screenshottet oven over. Men det sker, og det vil også være en feature der bliver rullet ud til alle maskiner, f.eks i dag den 21 April vil der være 2 timers vedligeholdelse af PSN fra 07:30-09:30 . og det kunne meget vel være her de implentere “2 Trins Bekræftelse”,  specielt hvis du ikke har auto login, eller din konto er på en anden maskine som ikke er sat til “Primær”

Hvis du er en af de personer der har det med at skifte konto regelmæssigt fordi du ikke lige synes om dit brugernavn eller andet, men stadig har adgang til til ældre kontoer, kan det være en god ide at lige få alle kontoerne “up-to-date” med sikkerhedsspørgsmål, kontakt e-mail og andre ting der kan være relevant.

Har du specielt ikke sikkerhedsspørgsmålet , eller du glemmer adgang til din email adresse, som vidst er noget mange underligt nok gør fordi de bare skal lave en konto hurtigt, så er det måske en god ide lige at oprette en ny specifik til din playstation konto, f.eks har google det så smart at du kan have tilknyttet flere email kontoer til en konto , og derved få adgang til dem meget let.

Læs evt om Google Autenciterings apps til smartphones på linket her : https://support.google.com/accounts/answer/1066447?hl=da

 

 

Skrevet af
Skribent / Admin af PlayStationforum.dk - Elsker Gaming, og spiller alle typer spil, PS One var min første PS og PS4 er min seneste investering. Gaming er en god måde at slappe af på.

Have your say!

0 0

Glemt password

Indtast venligst dit brugernavn eller din e-mail adresse. Du vil modtage et link til at oprette en ny adgangskode via e-mail.