UNO

Ubisoft har de senere år taget klassiske spil op og givet dem et frisk pust, f.eks Monopoly, Battleship, Tetris og nu er de kommet med et spil alle kan være med i , og det er det jeg vil kalde “legendariske” kortspil. Et simpelt kortspil der tit blev brugt i f.eks frikvarteret i skolen, eller på øvelse mens man var i militæret mens man var på øvelse.

UNO kommer i flere forskellige typer regler, og de mest almindelige er at man har 7 kort fra start som har hver deres farve, man skal så ligge dem ned efter tur, rød på rød , blå på blå osv. Der er 4 farver i alt , Rød, Blå, Gul og Grøn. Man kan så “bygge” oven på en farve hvis den har f.eks et 7 tal på og den er rød, men har du ikke nogen røde kan du hvis du har en 7 er f.eks grøn bygge oven på.

uno_ps4_review_2Kan man ikke ligge et kort må man trække et kort indtil man har noget der kan ligges ned dog med begrænsning af 5 kort. Der er så også strafkort som har mellem 2 og 5 strafkort til personen der er efter dig, eller du kan bruge “ovendt” kortene som gør at spillet skal kører mod urets retning. Det gælder om at sørge for at komme af med alle sine kort som den første, derfor skal man også sørge for at være lidt strategisk.

Nu lyder det jo ret simpelt, og det er det også men der kan hurtig gå en rundee der tar 30 minutter hvis alle ved hvad de gør, og hele tiden gøre livet sur for andre, men hvordan kan dette så lige være et spil på en konsol, og det er simpelt. – For underholdnings skyld og det sociale aspekt, spil behøver ikke altid dreje sig om om tju-bang, mord, hack´n´slash osv .. spil skal være for hele familien og det er netop hvad UBISOFT har prøvet at skabe.

uno_ps4_review_7Ubisoft´s UNO giver dig mulighed for at spille op til 4 personer sammen online, alle mod alle eller som par så det er 2 vs 2, så har man mulighed for at bruge andre typer regler der giver lidt sjovere tilgang til spillet, nemlig i form af “RABBIDS” kort , som ud over at være et tema også kommer med ekstra kort med RABBIDS “Bomber” kort, eller “Stress” kort som jeg kalder det fordi det kan næsten sammenlignes med lynomgange fordi man har kun 3 sekunder pr tur med mindre man vil have strafkort , og da spillet gælder om at komme af med sine kort først, så er det en ekstra lille stress faktor.

uno_ps4_review_11Du har inden du starter et spil, mulighed for at ændre på standard reglerne så det bliver svære eller du ikke har så meget “frihed” når det kommer til hvad kort du må ligge ned osv, og det giver spillet specielt mod computeren en del mere udfordring, og det er faktisk superfedt,hvis man bare har en af de dage hvor man bare vil koble af uden at være igang med de helt vilde spil.

Spillet kan stærkt anbefales, til folk der vil have et spil der er mere familie orienteret end mange andre spil er , samt et spil hvor du dog stadig må tænke lidt strategisk , fordi alle ved jo når det kommer til kort spil så er alt baseret på held, da du aldrig kan regne ud hvilken kort du vil trække i bunken eller hvad andre ligger ud.

Det er ligeledes lavet meget brugervenligt både når det kommer til menu, og spillet, man bruger kun ps4_controller_a_buttps4_controller_y_butt og ps4_controller_b_butt samt ps4_controller_rstick_none til at navigere via dine kort, så det er faktisk noget selv folk der ikke spiller af denne type spil.

Spillet kommer til at koste 79,- på PlayStation Storen og udkommer Tirsdag 16 August

god
  • God underholdning
  • Nemt at komme i gang med
Dårlig
  • Ingen lokalt co-op ( nok svært i kort spil )
7
Godt
Skrevet af
Skribent / Admin af PlayStationforum.dk - Elsker Gaming, og spiller alle typer spil, PS One var min første PS og PS4 er min seneste investering. Gaming er en god måde at slappe af på.

Glemt password

Indtast venligst dit brugernavn eller din e-mail adresse. Du vil modtage et link til at oprette en ny adgangskode via e-mail.