Mafia 3 – Anmeldelse

Da Mafia 2 kom med en demo, der var noget så fangende, pga spændingsniveauet sluttede med en cliffhanger var jeg solgt, fordi der ville man jo vide hvad der skete i missionen nu da din karakter blev skudt. Specielt fordi det var nyt for mig MAFIA serien, jeg havde derfor ikke prøvet den første.

Da jeg fik prøvede 2eren ,og nåede til det punkt skete der lidt det samme ud over ens flugt ikke var helt så høj dramatisk, og i sekunderne efter den pågældende mission var slut, tænkte jeg det er sku da noget !”#¤ – Men spillede ufortrødent videre, og endte med at få en af de bedste open world oplevelser på PS3 , der er meget få spil der ud over har haft set frem til en forsættelse. Og så skulle det så være “The Saboteur” men det ville ikke ske EA lukkede Pandemedic ned meget kort tid efter.

mafia-iii_20161008111042_1Det har så betydet at Open World spil har været der, men har prøvet i flere forsøg at finde andre francaise spil frem, som måske ville kunne slå Grand Theft Auto eller kunne være lige så attraktive og det fandt i umiddelbart i Mafia 2

Spillet som man bare har kunne se frem til med stor glæde, men stemmer glæde og forventningerne så overens med virkeligheden nu titlen endelig er her, fordi er der noget jeg har lært med over 30 års “erfaring” fra spil er det bare at et spil / francaise er ikke bedre end det man hyper sig selv til – Forventer man ikke noget, så bliver man overrasket, men bliver man hypede op over en trailer og andre ting , og stiler efter det perfekte, så bliver man i 99 % af tilfældene ret så skuffet, derfor har jeg med vilje ikke ville sætte næsen op efter at forvente meget af spillet, dels pga det ikke er en direkte forsættelse, men også pga de sparsomme informationer man har fået om spillet siden det blev annonceret sidste sommer.

Hvordan er det så ?

er bygget op omkring en stor “Open World EXperience” hvor man befinder sig i New Bordeaux som er en fiktiv verden som potratere New Orleans i 60érne og 70érne , og egentlig ligger spillet godt ud med en fantastisk prolog hvor man får lidt kontakt til sin karakter, og får lidt af baggrunds historien for hvorfor det er en del svære at være “sort gangster” frem for en “spaghetti” gangster. Man har ikke kun politiet man skal kæmpe i mod, men også fordomme som ikke gøre tingene lettere , og derved ender i konflikter man aldrig ville ende i på samme måde som hvis det var den såkaldte “Italian vs Irish” mob war.

Det starter med du er med til at hjælpe med et røveri , som går efter planen, men her efter går det ikke efter planen ihvertfald ikke for din karakter, da det ender med at man pga sin hudfarve ikke anses for andet end at være en “hund” af den italienske mafia. Det ender derfor med et tragisk udfald da dagen kommer hvor de alle mødes for at dele byttet imellemsig, og ender i vaske ægte mafia likvidering på tæt på, og selv om de fleste dør, overlever du på mirakløst vis men bliver reddet af en præst som holder dig sengeliggende i meget lang tid pga en koma du er i. Da du vågner har du kun en ting i tankerne og det er blodhævn.

Du får så en kontakt person som du kan kontakte i form af Cassandra, som skal hjælpe dig tættere på at finde nogen af de italienere der fejlagtige prøvede at likvidere dig, men blot dine medsammensvorne. Du skal derfor klare en masse opgaver for at få et bedre / mere frygtsomt omdømme som kan give dig højere rang og mere magt i New Bordeaux. I bund og grund vælger du hele tiden om du vil sætte et eksempel på folk eller du vil have dem til at arbejde for dig via trusler.

Og det er noget man kan bruge rigtige mange timer på , men du vil samtidigt også lærer en masse om din person og hvorfor du vil have den hævn han vil have.

Gameplayet

Som nævnt er Mafia et Open World spil, og derfor er hele New Bordeaux tilgængelig fra starten af, eller det vil sige ihvertfald efter den første mission , som spillet starter med, her efter så kan du gøre hvad du har lyst, som i klassiske open world spil af denne type som GTA, Sleeping Dog, Watch Dogs osv .. Og selv om du har en masse butikker du kan gå ind i , er det eneste du kan gøre er faktisk at røve dem , der er ikke mulighed for at være en “Gentlemans” gangster og holde lav profil ved at lave købe med, tøj osv – og det virker på en eller anden måde lidt skørt.specielt fordi det er noget der ville give din karakter et ekstra personlig præg.mafia-iii_20161008040219_1

Du kan vælge at overholde trafikkens regler eller bare hamre der ud af, men du kan også vælge at pirre politiet til det yderste og lade dem holde dig i kort snor så de hele tiden leder efter dig, og det er både til lands og til vands, dog skal man være opmærksom på er det til vands kan du ikke bare håbe i den nærmeste flod og svømme afsted, der er nemlig andre fare i form af krokodiller, og de er der hurtigere end du kan nå at sige “Pas på der er en kroko……” og så er du død.

Du har et safehouse der er godt at smide dine penge i , da du derfor ikke vil miste penge hvergang du dør, og da det er i 60erne kan du ikke bare sende pengene via en mobil telefon til netbanken, nej du skal hele vejen hen for at smide det i et “Franz Jâger” fra berlin. Og det er på en eller anden måde ret udfordrende,og samtidigt pisse irreterende på godt dansk, men sådan er verden nu engang.

Det mest komiske er jo man er vant til i spil at når man laver noget der skal rapporteres til politiet, så flygter vidnerne mod nærmeste telefon boks, og du kan på den måde i en lang periode faktisk helt undgå at politiet finder ud af hvad du har lavet, da du bare neutralisere vidnerne. Men som USA i 60erne kommer det også an på hvor du er , er du i et område hvor der er mange sorte , så vil der være længere responstid inden politiet kommet, men er det i et rigmands kvarter for hvide mennesker, går der ikke mange sekunder før FBI og andre er på sporet af dig.

Det gode ved spillet er specielt for denne generation som ikke rigtig har nogen ide om hvor slemt racekrigen var i USA, så vil de opleve det her, specielt fordi der er spisesteder hvor der står “Not serving for Color People” og samme sekund du træder ind bliver du truet af ejeren, og så ved man godt det er ikke et område man skal lave for meget ballade – Men sådan var det, desværre dengang.

Samlet Konklusion.

Mafia III kan sagtens spilles selv om du ikke har prøvet tidligere versioner da det er nogen helt andre karakter, og ikke nok med det så er spillet godt på den måde da det faktisk kan give en , et personligt indsigt i hvordan sorte/farvede havde det i datidens USA, man skal alligevel være bygget af en vis karakter hvis man skulle blive til noget pga alle de politiske forhindringer der end måtte være.

mafia-iii_20161008134953Derimod så er der nogen ting der halter som cut-scener hvor der nogen gange er dobbelt personer, selv om det kun er 1 person man snakker til, der er gltiches på bilerne,og andre irreterende fejl, som dog ikke gør spillet dårligt som helhed, men fejl der burde være rettet på udgivelsen også nu selv om patch 1.02 er udkommet.

Køb spillet, hvis du vil have et spil med fart på, lidt historiske elementer og et klassisk tju-bang eller man vil vælge og kører stealth meget af vejen.

god
  • Lækkert Soundtrack
  • God "racekrigsfortælling"
  • Ikke sammenhængende med tidligere versioner
Dårlig
  • For mange glitches og Grafik fejl
7.3
Godt
Grafik - 7
Soundtrack - 8
Styring - 7
Gameplay - 7
Skrevet af
Skribent / Admin af PlayStationforum.dk - Elsker Gaming, og spiller alle typer spil, PS One var min første PS og PS4 er min seneste investering. Gaming er en god måde at slappe af på.

Glemt password

Indtast venligst dit brugernavn eller din e-mail adresse. Du vil modtage et link til at oprette en ny adgangskode via e-mail.