Sniper Elite 4 kommer tirsdag, her er virkelighedens sniper der har skabt historien

Virkelighedens snipere

Sniper Elite serien, har om nogen spil vist hvordan det har været under 2 Verdenskrig hvor man ikke havde højteknologiske våben , og droner osv til at udse sit mål, men blot blot det at være “alene” uden at have nogen til at beskytte en, men samtidigt været så langt fra de kritiske områder at man har kunne overleve blot med en riffel , og udnytte sine omgivelser.

Sniper Elite har haft en del inspiration fra blandt andet 2. verdenskrig hvor nogen af de største og de dygtigste snipers kom og blot ved brug af “primitive” våben i forhold til dagens standard

Vi har her en liste over nogen af de bedste snipers i det 20 århundrede.

 

Simo Häyhä – finske hær


Simo Häyhä er den mest succesfulde snigskytte i militærets historie. Tilnavnet “White Death ( Hvide Død)” fik han fordi hans hvide camouflage og uhyggelige hvide maske han bar i kamp, ​​den finske skytte opnåede 505 dræbt som er registreret, under vinterkrigen , fra 1939 til 1940, da det daværende sovjet, invaderede Finland, fordi de mente det var deres område i det nordligste finland der grænser op til Sovjet.

Når russerne fandt ud af, at deres soldater blev dræbt, var de i starten blot i den opfattelse af det måtte ske i krig, Men da de fandt ud af det var “The White Death”, sendte de en “Counter-Sniper”, som også blev dræbt af Häyhä. Sovjet, var desperate for at slå denne finske snigeskytte ihjel, da det kostede mange liv , og selv om Sovjet sendte et dusin flere afsted for at finde ham, vendte ingen nogensinde tilbage.

Det blev desperation for Sovjet, og de sendte en hel bataljon efter ham, og det eneste de fik tilbage var en masse døde sovjet-russere, Et sidste desperat forsøg var at bruge artilleri, men lige lidt hjalp det.

Grunden Häyhä var så så svær at finde, var hans hvide camouflage han brugte, og han gemte sig tilmed nede i sneen, og selv om vintrene er kolde de steder, så var han en “Survivor”. Han var så dedikeret for sin rolle, at han opholdt sig tit på samme sted flere dage, og for at undgå yderligere at blive opdaget, spiste han sne konstant som han havde i munden, så hans ånde ikke kunne afslører ham, som man typisk kan se når det er minus grader.

Han blev dog skudt på et tidspunkt, men det var ikke ham der blev skudt efter, det var blot en vildfaren kugle fra en af hans egne landsmænd, den ramte ham kun i kæben, og besvimede og lå i koma i 13 dage. Da han vågnede var krigen slut mellem Finland og Sovjet da Sovjet fokuserede mere på hvad Tyskland ville gøre i Polen, hans total blev derfor på 505 dræb. Han fik yderligere 200 drab med maskinepistol, på dem der kom for tæt på hans “redde”. Det mest imponerende er Simo, brugte ikke optisk sigte, da det ville afslører hans position pga sol lyset og refleksionen i sneen, hans Mosin-Nagant, var kun udstyrret med et “sigte” der var lavet af jern, og det var den han brugte til at sigte med. – Häyhä døde af alderdom i 2002, levede til han blev 96.

Ivan Sidorenko

Ivan Sidorenko gik ud af skolen ret tidligt, og ville i “den røde hær”.  I kampen om Moskva, var Sidorenko en officer, og var på leder af et hold bestående af “mortere”, men da det ikke var interessant nok for ham, ville han lære og være sniper. Én efter én, dræbte han tyske soldater med sin Mosin-Nagant riffel. Hitler havde fået nys om det, og sendte sine bedste snige skyttere afsted til Sidorenkos område, men de kunne ikke få dræbt ham, og det ville den øverste militær ledelse i Sovjet, gerne udnytte , så de bedte ham om at uddanne flere snigskytte , som endte med at dræbe samtlige tyske troper fra 1. Baltic Front. – Filmen “Enemy At the Gates” er bygget over netop denne tid.

Det nøjagtige antal Sidorenko s drab er ikke bekræftet, men menes at være mere end 500.

Der har også været kvinder , spcielt på Sovjet siden, der har været nogen af de bedste skyttere, og under her kan man læse om en af dem.

Lyudmila Pavlichenko 

Major Pavlichenko betragtes som den mest succesfulde kvindelige snigskytte i historien, med 309 bekræftede drab. Hun var en 24 år gammel universitetsstuderende i perioden da Tyskland invaderede Rusland  under Anden Verdenskrig. Hun var en af de første sæt af kvindelige borgere, der gik ind for patriotisme, og frivilligt gik med til at beskytte “mother russia” og bedte specifik om infantari service

Lyudmila havde en vild tid første gang hun stod over for fjenden. Hun kunne bare ikke få sig selv til at dræbe tyske soldater i hendes nærhed. Det var kun, når en soldat ved siden af hende blev dræbt, at hun gik all-in mod fjenden. Hun dræbte to tyske soldater, den dag. Hun ville senere tilføje 307 mere,. Hun har også dræbt 36 fjendtlige snigskytter herunder hvoraf den ene allerede tjent 500 drab. Efter krigen sluttede, hun trak sig tilbage og blev en historiker

Chris Kyle

Bogen “American Sniper” og senere filmatiseringen fra 2014 som Clint Eastwood instruerede er bygget over netop hans sniper historie, det er en af de mere moderne, men ikke desto mindre, en tragisk afslutning.

Ingen liste over de dødeligste snigskytter i historien ville være komplet uden Chris Kyle. Han er en af de mest succesfulde amerikanske snigskytter. Han fik to Silver Star Medaljer, fem Bronze stjerne Medaljer, en Navy og Marine Corps Commendation medalje, to Navy og Marine Corps Achievement Medaljer.

Hans mest legendariske skud kom uden for Sadr By i Afghanistan i 2008, hvor han havde spottet en oprører med en raketkaster nær en konvoj – 2.100 yards Det er mere end 2 km væk. Han lod et  skud fra sin 0,338 Lapua Magnum riffel bliver affyret, og ramte ham så han døede. Sådan var hans ry, at fjenden tilnavnet ham “Al-Satan Ramad«, eller Djævelen i Ramadi. Dog er antallet af dræb ikke registreret da mange af dem gik i hemmelige missioner, det mest tragiske er han overlevede i Afghanistan, men blev dræbt i USA på en skydebane, pga en ulykke hvor hans ven Chad Littlefield også døede.

Det var blot 4 af tidens største snipers så har du noget at leve op til i der udkommer tirsdag, og vi vil have en anmeldelse af det Mandag, hvor vi også kører livestream af spillet om dagen.

 

 

Skrevet af
Skribent / Admin af PlayStationforum.dk - Elsker Gaming, og spiller alle typer spil, PS One var min første PS og PS4 er min seneste investering. Gaming er en god måde at slappe af på.

Have your say!

0 0

Glemt password

Indtast venligst dit brugernavn eller din e-mail adresse. Du vil modtage et link til at oprette en ny adgangskode via e-mail.