Microsoft har haft snak med Sony om CrossPlay mellem Xbox og PlayStation efter de har annonceret det til Nintendo Switch

Siden Microsoft kom med på Crossplay mellem PC og Xbox Spil, og har accepteret det delvis mellem PC og PlayStation ( F.eks VR titlerne Eagle Flight, Wherewolves Within og Star Trek : Bridge Crew ) for at være sikker på at deres VR spil har meget mere aktivitet end hvis det kun var baseret på en platform ) , samt Psyonix med deres Rocket League, så har der også længe været spekulationer om Xbox og PlayStation ville få muligheden f.eks indirekte, men blot med PC spillere som “Mellemled”

Aaron Greenberg , som er Marketings Manager for Microsoft Xbox afdeling, siger i et interview at de er i samtale med Sony om mulighederne, og det er til trods for Sony tidligere har nævnt det ikke ville være aktuelt , dette er dog et par år siden efterhånden, og det har måske været pga strategiske årsager for at beholde og tilmed få flere kunder end Xbox nu de har været så længe om at udgive Scorpion efter Pro som har været med til at skaffe næsten 50 millioner kunder hvor af 30 Procent har skiftede til Pro, fra en regulær .

Det kan så også betyde at Xbox Live og som udgangspunkt vil blive koblet sammen som et stort gamer netværk, men ikke uden forbehold – Så det i første omgang kun fungere som en social platform, men samtidigt kan være fordele begge veje.- Microsoft har nemlig deres egen “streaming” tjeneste der hedder “X-Mixer” eller blot “Mixer” i daglig tale, mens Sony PlayStation ikke har nogen konkret streaming tjeneste , ud over Twitch og YouTube som blot er samarbejds partnere.

Hvis de tillader det vil der selvfølgelig også komme det ud af det at begge maskiner på længere sigt skal kører samme OS system eller ihvertfald minde om hinanden hvis de skal arbejde sammen, specielt fordi ydeevnen på de forskellige systemer kan være forskellige som man så det før i tiden.

OS var meget tungt, og meget begrænset, mens Xbox 360 var meget mere fleksible og brugte mindre resourcer, det skal så ikke blive tilfældet hvis de skal arbejde sammen i spil. I Bund og grund vil det gavne udviklerne da de kan fokusere på en konsol, og optimere spillene så de matcher begge konsoller så de ikke har performance forskelle når man spiller modhinanden i f.eks Battlefield eller andre online titler med mange spillere.

Under E3 i sommer havde Microsoft annonceret at de havde lavet crossplay aftale med Nintendo, og det kan virke som Nintendo har brugt det som argument for at måske tiltrække flere Nintendo fans på nogen titler frem for at de skal investere i flere konsoller. Men om Mario vil komme til Xbox vil være utopi.

Jim Ryan sagde iøvrigt i 2016 da Microsoft åbnede op for ideen om cross-play på tværs af konsol netværkerne der er , og Minecraft som en af de første spil tilbød crossplay, at grundlaget for crossplay mellem Xbox og PlayStation i netop det spil, var på baggrund af sikkerheden ikke ville være i top, da de ikke ville have fuld kontrol over hvad f.eks folk brugte af mods på Xbox eller PC og derved kunne skrive koder til spillet som måske direkte kunne få folks oplyst uden deres viden.

Sikkerheden frem for alt må siges at være nøgle ordet her , hvis det er et grundlag der er relavant, så vi kan som brugere blot håbe sker der cross-play mulighed mellem Xbox Live og PlayStation Network, at sikkerheden kan garanteres i den omfang de kan med deres nuværende sikkerheds niveau, som virker ret stort efter angrebet på PSN for snart 3-4 år siden.

 

 

Skrevet af
Skribent / Admin af PlayStationforum.dk - Elsker Gaming, og spiller alle typer spil, PS One var min første PS og PS4 er min seneste investering. Gaming er en god måde at slappe af på.

Have your say!

1 0

Glemt password

Indtast venligst dit brugernavn eller din e-mail adresse. Du vil modtage et link til at oprette en ny adgangskode via e-mail.