Yakuza reboot er værd at prøve af.

Hjerte af guld, nævner af stål.

serien er for mange PlayStation Entusiaster = Import af spil fra Japan og spille det på sin chippede PlayStation 2, fordi det var eneste mulighed før i tiden man kunne få fingre i serien, som primært blev udgivet i Japan. Men efter meget stor efterspørgsel blev vesten introduceret til 5 til PlayStation 3, faktisk 3-4 mdr efter PlayStation 4 udkom ( ca Januar 2016 ) og der havde vi fingre i den, og personligt havde jeg meget glæde af jeg ikke havde skilt mig af med min PlayStation 3, på daværende tidspunkt som mange havde gjort for at lave f.eks en trade in på PS4, og det blev der blandt andet denne anmeldelse af ( Yakuza 5 – Anmeldelse af PS3 udgaven )  og måske betød det også mange rent faktisk slet ikke ænsede den kom, vores anmeldelse udkom endda på en meget sjældent dag, nemlig den 29 Februar 2016

Allerede inden den kom annoncerede SEGA og Instruktøren på Yakuza Francaise serien Toshihiro Nagoshi at der ville udkomme Yakuza 0 som ville være en “pre-quel” ( før Yakuza ) af den første Yakuza fra starten af 2000 tallet. Efterfølgende ville der udkomme denne udgave som hedder “” som er et komplet remake / reboot af serien til vesten med alt lavet fra bunden af og ikke bare modificeret så det passer til PlayStation 4 og gå som remastered.

Det sker på baggrund af instruktøren mener vestens spillere også skal have glæde af serien, inden Yakuza 6 som vil udkomme til PlayStation 4 i 2018, men inden der vil Yakuza Kiwami 2 udkomme, som er et remake af Yakuza 2 til PlayStation 2.

Vi har så haft fingre i Yakuza Kiwami til PlayStation 4, og var derfor spændt på hvad vi gik ind til nu vi havde spillet Yakuza 0 som kan stærk anbefales at spille før Yakuza Kiwami spilles, dog uden at være et krav.

1995 er Kazuma Kiryu en opadgående Yakuza-løjtnant, der tænker på at starte sin egen familie i Tojo-klanen. Når han tager efteråret til mordet på en af ​​klanens chefer, bliver han sendt i fængsel i 10 år. i 2005 er Kazuma nu ude af fængslet og tilbage på gaderne, hvor man ser hvordan Yakuza er blevet ændret. Han beslutter sig for at komme tilbage i sadlen og forsøge at opretholde balancen mellem familierne, samt forsøge at finde ud af, hvad der foregår med sine barndomsvenner, men problemet er stadig mange tror han er morderen til den daværende boss.

Yakuza Kiwami et alsidig spil med mange aktiviteter, som man ser i GTA, eller Sleeping Dogs, men det har også sin egen nicé, da der er en del “RPG” elementer i ,samt “Beat´em´Up” elementer som bliver mixede sammen, og foregår i en åben verden som dog stadig begrænser dig til en by der dog er stor. Spillet har en masse nye tiltag i kamp motoren, mens den stadig har en masse af de klassiske elementer fra de tidligere spil når det kommer til at slås.

Du har f.eks kraftigere slag, og mere smidighed, og bedre mulighed for at undvige slag og spark som er let at aflæse når du lærer spillet at kende, lidt som f.eks de tidligere Assassins spil med Ezio , der var det hele let at aflæse sine modstandere. Du vil få muligheden for at låse op for kamptekniker, samt få “heat” mode aktiveret ved at være “in the zone”, men samtidigt har du også mulighed for at ændre din kampstil mens du slås, som er effektivt afhængig af din modstandere, det er alt fra tung og brawler typen med hårde slag, til let og hurtig men hurtig men mindre skadelige slag, noget som man umiddelbart kommer til at mester forholdsvis godt.

Dette vil dog også have indflydelse på dine kampe jo længere i spillet, det det vil virke for let og for ensformigt, men heldigvis kan man altid udnytte sine omgivelser bare for at få nogen “seje” afslutninger på slåskampene.

Men nu omhandler spillet ikke kun om at slås, og kæmpe sig igennem Japans underverden, med kampe, man skal også danne alliancer , lærer folk at kende, gå på dates, spille spil, og andre ting, og en ting Japanerne elsker så er det Karokee, og noget Japan har praktiseret i mange mange år så er de netop Karokee, også i de sene 80er hvor det for os danskere måske kun var noget man gjorde når man var på grisefest på Mallorca med Spies Rejser.

Spillet bære præg af det er en direkte remake / reboot af Yakuza, da cutscener osv er ret ens fra det originale, og meget få ting er ændret i selve historien, men dog kan man få historien på engelsk tekst, men stadig autentisk med Japanske stemmer, og egentlig ville jeg faktisk fortrække de forsætter stilen på den måde på Yakuza Kiwami 2 og Yakuza 6 når den udkommer.

Konklusionen er har man spillet serien i original, vil man ihvertfald få meget mere ud af spillets til tider lange dialoger og rent faktisk se hvad der snakkes om frem for at bare trykke sig igennem dialogerne ( som er typisk for Japanske spil underligt nok ) , og så ikke mindst pga den remake fra bunden af i graffiken, som gør de hele meget bedre at se på, selv om meget godt kunne virke som de blot har opgraderet graffikken fra PS3 udgaven som kun udkom i Japan i 2016

Kiwami er for det meste en god fortælling af det allerførste spil og har formentlig den bedste historie ud af hele serien. De visuelle opgraderinger er flotte, og tilføjelsen til den moderne kampmotor er helt sikkert velkommen, men originale fans samt folk, der hoppede ind i serien senere, skal huske på, at dette er en genindspilning af et 2005-spil, der ikke gjorde det har lige så meget indhold som de senere indgange. Stadig, så jeg er nødt til at anbefale dette spil til både fans af serien såvel som folk der ønsker at komme ind i det. Det er en fantastisk måde at starte historien på frem for at spille Yakuza 0.

 

Summary
Kiwami er for det meste en god fortælling af det allerførste spil og har formentlig den bedste historie ud af hele serien. De visuelle opgraderinger er flotte, og tilføjelsen til den moderne kampmotor er helt sikkert velkommen, men originale fans samt folk, der hoppede ind i serien senere, skal huske på, at dette er en genindspilning af et 2005-spil, der ikke gjorde det har lige så meget indhold som de senere indgange. Stadig, så jeg er nødt til at anbefale dette spil til både fans af serien såvel som folk der ønsker at komme ind i det. Det er en fantastisk måde at starte historien på frem for at spille Yakuza 0.
god
  • Giver dig historien fra starten af
  • Rigtig god historie
  • Både gamle og nye spillere vil kunne få glæde af spillet
Dårlig
  • Er du ikke til typiske japanske spil med meget "dialog" så glem det
  • Fede aktiviteter som "racerløb", "karokee bar" , "natklubber"
  • Svært at komme i gang med.
7.6
Godt
Grafik - 7
Lyd - 7
Gameplay - 8
Historien - 10
Styringen - 6
Skrevet af
Skribent / Admin af PlayStationforum.dk - Elsker Gaming, og spiller alle typer spil, PS One var min første PS og PS4 er min seneste investering. Gaming er en god måde at slappe af på.

Glemt password

Indtast venligst dit brugernavn eller din e-mail adresse. Du vil modtage et link til at oprette en ny adgangskode via e-mail.