PES 2018 er Anmeldt.

Kan de løfte arven og forsætte fremgangen fra PES 2017

Winning Eleven , PES , eller Pro Evolution Soccer , kært barn har mange navne, men fælles for dem er de er samme spil, og har i en del år været mest populært i Japan ( Winning Eleven ) , men mindre populært i europæisk regi ( PES / Pro Evolution Soccer ) , og derfor har haft det svært ved at trænge igennem til det europæiske marked specielt på baggrund af serien, som på mange måder i flere år har lagt kæmpe afstand til PES når det kom til funktionalitet og nyskabelser. De første store ændringer kom vel først rigtigt i 2008 med deres cover af en fremtidig stjerne som cover figur , nemlig Manchester United´s vidunderbarn “Christiano Ronaldo”

Senere hen blev deres trækplaster licens til verdens største klub turnering nemlig UEFA Champions League, men lige lidt har det hjulpet, det har ikke fået fodboldfans rundt om i verden at falde i svime over spillet som helhed. – Dels fordi spillet ikke havde licens på nogen større ligaer i Europa, dels fordi gameplayet simpelthen var for “japansk” i måde at styrer spillerne på.

Dog kom der nogen ændringer da spillet udkom i 2015, ænse graffiske forbedringer, en udgiver der var gået i offensiven, og har haft et mål at udvikle spillet så det blev et af de fortrukne fodbold simulator spil på konsollen. Der kom derfor forbedringer med myClub i 2016 udgaven ( Udgivet 2015 ) , samt en kæmpe opdatering efter spillet var udgivet som gav folk mulighed for at spille det der ligner “Online Pro” , og fik samtidigt en grafisk overhaling samt en helt ny gameengine.

2017 udgaven ( Udkom 2016 ) havde derimod et kæmpe repertoire som var andet end bare spil i master league, men blandt andet også implementering af deres måde at udleve “FUT” drømmen på , blot i deres egen vision af hvordan det skulle foregå, dog har det været udskældt pga mangel på online spillere, og niveauet på modstanderen man bliver matchede op med tit var unfair for et af holdene. Og ikke mindst 2017 udgaven led af målmands bug som gjorde uanset hvad man gjorde og hvem man havde på mål, kunne et skud placeres i venstre side ved jorden, og den kunne 9 ud af 10 gange ikke reddes. – Dette var blandt andet nogen af de “børnesygdomme” FIFA 2008-2010 led under og var ikke holdbar nu man kunne spille online.

har derfor haft en masse forarbejde på gameenginen som har været under udvikling i 2 år knap, og skal være med til at få til at være en seriøs kandidat til at slå FIFA serien af dens suveræne 1. plads når det kommer til fodbold simulator til konsoller.

I PES 2018 har man igen utal af muligheder alt fra MyClub, flere europæiske licenser, “legend mode” og andre lækre ting, og som noget nyt er der kommet 3 vs 3 Co-Op som blandt andet minder lidt om sammenspil sæson i FIFA, men forskellen er blot du kan sidde 2 på samme maskine og matche op med en 3 på nettet og sammen spille mod 3 andre online, og det er en feature Konami har gjort meget ud af , specielt for de personer der meget gerne vil spille konkurrence præget online kampe, men ikke gider spille alene, eller i en klub.

Dog bærer PES 2018 også præg af man har satset for meget på de invidiuelle ting som f.eks myClub, som er et stor tiltrækningesplaster for dem der vil lave sin egen fantasy league, og selv om man kan få historiske spillere som Maradona, Pele osv så er det ikke meget forskel fra FIFA´s nye satsnings “ICONS” som er lidt det samme, forskellen er dog blot du kan også vælge at starte som disse spillere i en evt “Legend” mode, mens du i FIFA blot har dem til rådighed i “FUT”

Atmosfæren i selve fodbold kampene, f.eks hvis man spiller en “El Classico” er super god, man kan føle stemningen, og man ser 2 hold der er animeret ned til mindste detalje når de kommer til bevægelser og ansigter, men ligeså snart man vover sig ud i mindre hold ( med licens ) kan man se der ikke er gået så meget op i detaljerne som man ellers kunne håbe på ihvertfald for de licenseret hold.

Spillerne løber kluntede , selv hvis man laver sin egen mand som en “Michelin-Mand” vil han stadig løbe og bevæge sig på samme måde som en mand ala Bendtner type eller CR7 type, og det er lidt ærgelig specielt fordi det egentlig er ret usandsynligt de kan være lige smidige.

PES 2018 har som nævnt lækker atmosfære i nogen kampe, og rigtig flot grafik i 4K som spillet er optimeret til med HDR funktionen aktiveret, men det er også det eneste, når det kommer til menu systemet, virker det alt for old school og ret så useriøst både når det kommer til skriftype, men også måden at navigere på , der er ikke enkelthed over det, men faktisk mere forvirring, specielt hvis man ikke har spillet PES før.

Dog skal det siges PES er på rette vej og de vil uden tvivl være tættere på FIFA når det udkommer senere i denne måned ( Anmeldelse blev skrevet før FIFA 2018 men forhindret i at blive færdiggjort helt før nu), men spørgsmålet er blot om mangel på licens og for meget plagiat fra FIFA kan være med til at spillet blot bliver en evig 2er.

Dog skal det siges KONAMI har stor tiltro til PES serien. De har trods alt lavet en kontrakt med selveste FC Barcelona samt Messi , omkring branding af spillet 4 år frem . – Det kan ikke være en billig aftale at lave, plus forlænget en del licenser både for de asiatiske klub turneringer, sydamerikanske og afrikanske klubturneringer ( svarende til UEFA Europa League og UEFA Champions League )

Samlet set har PES 2018 en del nye tiltag specielt hvis du ikke har spillet PES i en del år, men også nok nye tiltag i forhold til sidste år, så spillet kan kun anbefales.

Summary
PES 2018 er KONAMIs satsning på eSport scenen, men kræver også det kan være et spil der fanger folk, men hvordan er spillet som helhed, og hvordan er spille ændret med deres nye gamengine, det kan anmeldelsen måske vise.
god
  • Co-Op med 3 personer
  • Licens aftaler med FC Barcelona
  • Mulighed for at hente "name files" nemt og installere via USB
Dårlig
  • Mangel på licenseret ligaer i EU
  • Uoverskueligt menu system
  • Ikke for mange nye ideer
7.6
Godt
Gameplay - 7
Grafik - 9
Multiplayer - 8
Styring - 7
Holdbarhed - 7
Skrevet af
Skribent / Admin af PlayStationforum.dk - Elsker Gaming, og spiller alle typer spil, PS One var min første PS og PS4 er min seneste investering. Gaming er en god måde at slappe af på.

Glemt password

Indtast venligst dit brugernavn eller din e-mail adresse. Du vil modtage et link til at oprette en ny adgangskode via e-mail.