Razer Raiju – Official PS4 eSPORT controller

I flere år har man kunne se konsollen værende sekundær violin når det kom til virkelig seriøs gaming, specielt når det kom til FPS titler i diverse henseende pga forskellen på udstyret tit har gjort udslaget når det kom til reaktionsevnen på controlleren og spillerens formåen af mestre sin controller. Og selv om den almindelige gamer ikke vil kunne se nogen forskel i det så vil hardcore spillere næsten altid fortrække en mus med hurtige DPI tider frem for en controller der vil give forsinkelse på split sekunder. – Selv om man måske har anskaffet sig en monitor specifik lavet til hurtig bevægelses mønstre og med 1 ms forsinkelse, så vil en PC spillers bevægelse med mus 9 ud af 10 gange altid være bedre end en controllers bevægelse.

Dette skyldes tit at controlleren er trådløs, enten via bluetooth, eller anden trådløs teknologi som IR eller en helt 3 trådløs styret teknologi, men en ting er sikkert konsol spillere har overtaget i mange eSPORTS spil som udviklerne har optimeret til konsollen, og her kan man ikke komme uden om fodboldspil som og PES er den type spil, her vil fordelen nemlig tit være personen med en controller, pga diverse finesse bevægelser og hurtige omstillinger, det vil bare ikke virke på en mus / keyboard kombination.

Razer har derfor i samarbejde med fået lavet en decidere eSPORT controller der ikke blot er en ny controller, som man ellers så på , hvor de kom i forskellige afstøbninger, enten til figthing spil, med omjusteret knapper så knapperne kan bruges til at lave flere forskellige komboer blot ved at have dem tæt ved fingrene og man kan næsten have en “arcade” agtig spillestil blot i minature udgave af en arcade maskines controller.

Razer Raiju blev det til,og efter mange test hos diverse eSPORT spillere har de fået udgivet en controller der giver dig mulighed for at bruge Dualshock 4´s funktioner uden at gå på kompromis, og samtidigt tilføjet muligheden for at få tilgang til knapperne så de passer netop til spillerens fortrukne opsætning, og samtidigt gået forbi den grænse der begrænser spillerens mulighed for at få en instant bevægelse.

Indhold :

Razer Raiju kommer som standard i et megete proffesionelt look og har alt du skal bruge for at lave dine indstillinger i “out-of-box” leveringen, da den indeholder følgende.

 • Beskyttelsesholder
 • Controlleren
 • Skruetrækker ( til at frakoble ekstra knapper )
 • 3 meter lang fiberoptisk ledning

Tilslutningen er ligeledes også nem, man sætter blot fiber USB kablet til PS4, og derefter til controlleren foran på controlleren, tænder sin PlayStation og så vil din PlayStation registrere den som Razer Raiju Controller ( Det er dog nødvendigt at tænde din PS4 med standard controlleren, da den ikke er parret med Bluetooth, og derfor ikke kan agere som almindelig “Wake On” som din normale Dualshock 4 controller kan.

I og med du konstant skal bruge en USB port, Razer også tænkt på det og tilføjet et mini-jack stik som man kender fra Dualshock 4, forskellen er blot indgangen i denne controller er belagt med guld, og det vil derfor forbedre lydkvaliteten gevaldigt, plus du kan styre volumen, og hvordan du hører lyden via controllerens 4 knapper foran.

Det er smart og nemt at bruge når man får gjort controlleren til sin egen, og kan derfor personligsere den som man ønsker.

Komforten

Komforten på en controller er vigtig for en konsol spiller, nogen er mest til Dualshock, mens andre er til udformningen der er på andre konsoller, eksempelvis Xbox, og man ser 2 forskellige typer opsætninger, og samtidigt kan Xbox Controlleren virke stor i forhold til Dualshock controlleren, men den er så også bygget lidt anderledes, derfor har det også været spændende og se hvordan Razer Raiju vil være at bruge, fordi den er større end DUALSHOCK 4, og man kunne måske få en ide om den måske havde en tanke om at være en multiplatforms controller, så der er noget fra hver konsol type, men ikke desto mindre, så er controlleren byggede eksklusivt til PS4 konsollen, og PC ved firmware opdatering.

Razerén kan virke stor og klodset i starten, og den er ikke byggede til folk med mindre hænder da den er mere robust og har større rækkevidde på “vingerne”. Controlleren kommer med 2 Silicone sleeves til analog stikkene, disse kan dog tages af hvis man ikke føler for den slags, men de er gode a bruge hvis man spiller mange timer i træk.

Multiknapper

Du kan indstille din Razer til at have multifunktion via controllerens bagerste knapper, det vil sige du kan indtille dem til at f.eks i Battlefield eller Call of Duty, til at double spray ved et tryk frem for du skal trykke 2 gange på f.eks R2, Og dette programmeres via controlleren selv  så du skal altså ikke have noget 3 parts software eller en PC til at indstille det på som man normalt ville skulle gøre med andre ting, da det tit er “firmware” baseret ændringer, men alt dette forklares meget enkelt via brugervejledningen der hører med til.

Multiknapperne kan ligeledes tages af enkeltvis, eller begge 2 hvis du skulle have en grund til det, f.eks hvis du kun “binder” en knap til at have dobbelt tryk og du ikke har brug for den anden, man skal dog samtidigt være opmærksom på disse knapper ikke understøttes i ALLE spil, nogen spil vil ikke reagere på dem, mens andre spil faktisk via menuen lader dig opsætte knapperne så “bindes” seperat til det spil så du derved ikke binder f.eks R2 til at dobbelt dobbel tryk når det egentlig bare gøre du f.eks zoomer med en riffel, eller bruger den til at pace med i FIFA osv.

Samlet konklusion

Controlleren er superhurtig, den er nem at sætte til, og du vil opleve meget bedre reaktionstider på dine skud i FPS, f.eks i Call of Duty : eller i BF1, men samtidig kan den også være for meget for en casual gamer, der skifter spil hver uge , da den højst sandsynligt ikke vil være lige effektiv. Dette er et legetøj til mellem 1000-1200 kroner, og derfor skal man være sikker på man får brug for den, ellers kan det godt ende med det er et fejlkøb, og man måske hellere skal overveje at købe 2 normale controllers til samme pris.

Summary
I flere år har man kunne se konsollen værende sekundær violin når det kom til virkelig seriøs gaming, specielt når det kom til FPS titler i diverse henseende pga forskellen på udstyret tit har gjort udslaget når det kom til reaktionsevnen på controlleren og spillerens formåen af mestre sin controller. Og selv om den almindelige gamer ikke vil kunne se nogen forskel i det så vil hardcore eSPORT spillere næsten altid fortrække en mus med hurtige DPI tider frem for en controller der vil give forsinkelse på split sekunder. - Selv om man måske har anskaffet sig en monitor specifik lavet til hurtig bevægelses mønstre og med 1 ms forsinkelse, så vil en PC spillers bevægelse med mus 9 ud af 10 gange altid være bedre end en controllers bevægelse.
god
 • Nem at tilslutte
 • Indstillinger er mange
 • Mulighed for opdatering via Firmware ( via PC )
 • Ergonomisk
 • Transport holder
Dårlig
 • Koster Mange penge
 • For en Casual Gamer skal man overveje om det er pengene værd
 • Ikke for små hænder
9.2
Næsten Perfekt
Installation - 10
Komfort - 9
Design - 9
Brugbar - 9
Muligheder - 9
Skrevet af
Skribent / Admin af PlayStationforum.dk - Elsker Gaming, og spiller alle typer spil, PS One var min første PS og PS4 er min seneste investering. Gaming er en god måde at slappe af på.

Glemt password

Indtast venligst dit brugernavn eller din e-mail adresse. Du vil modtage et link til at oprette en ny adgangskode via e-mail.