Gran Turismo Sport - Anmeldelse

Fantatisk bil simulator, og den bedste af sin genre.

Gran Turismo serien har altid været synonym for realisme , og det er endda selv om der siden det første Gran Turismo spil er udkommet utal af spil i bil-simulator genren! – En af de tætteste konkurrenter må siges at være Project Cars serien, som går lige så meget i dybden som Gran Turismo serien.

Der er gået en del tid siden det sidste Gran Turismo spil udkom, som var Gran Turismo 6 til PlayStation 3, og den kom underligt nok omtrent samtidigt med PlayStation 4´s launch, og alligevel fik den en masse opmærksomhed. – Det betyder også da Gran Turismo eller GT Sport som denne udgave hedder blev annonceret, var der mange der tænkte endelig et Gran Turismo til PlayStation 4, men samtidigt blev der også gjort opmærksom på at spillet ikke er Gran Turismo 7 som sådan, men nok det tætteste man kommer indtil videre, specielt med tanke om et par tidligere versioner havde en “Prologue” udgave som havde minimale udvalg af løb og biler, og det kunne som udgangspunkt også være det GT sport oprindeligt var planlagt til, men planen blev ændret og faktisk skal man se Gran Turismo Sport som et nyt kapitel for Gran Turismo serien, da denne serie fokusere på online, og eSPORT konceptet, og derfor lavet til at konkurrere online som primære mulighed. Og er man god nok , vil man rent faktisk kunne modtage et digitalt FIA LICENS KØREKORT der giver dig lov til at kører FIA løb i de lande hvor der køres disse løb.

Så man kan se ud over at være et eSPORT , er det også “seriøs” business. Men hvordan er spillet egentlig ?

Gran Turismo som nævnt tidligere baseret på online, og det præger spillet også gavaldigt af, det eneste man har tilgang til hvis man ikke har internet, er faktisk “Arcade”, hvor man har mulighed for at kører diverse løb på alverdens racerbaner, og jo højere lvl du har jo flere kan du kører. Der ud over er der også Time Trial og som noget nyt er der drifting / rally i Gran Turismo, men ellers er der kun 2 Player / Split Screen løb, og VR løb så man kan bruge sit headset.

Der findes ikke den typiske kampagne mode som man tidligere kender, som var med diverse køreprøver som til sidst gav dig en kørerkort kategori, så du kunne kører flere typer biler. Denne gang, er der “Driving School” som sætter  dig igennem 3 serier af 8 prøver, når du har klaret 1 serie, får du en ny bil.

Den anden ting der nu er , “mission challenge” dette er ligeledes serie baseret, denne gang 8 serier af 8 løb, disse er mere “scenarie” baseret så du skal nå nogen ting inden for en tid, eller overhale biler uden at ramme ind i dem, og generelt en masse ting der faktisk kan ses som “tutorial” så du er klar til at kører ren online, da du bliver diskede online hvis du kører som hvis det var need for speed, eller The Crew.

Den sidste “offline” mode der er , er “Circuit Experience” som giver dig mulighed for at kører forskellige test på baner, f.eks kurve på Autodrome , så du mestre dem når du skal kører dem online. Der er over 22 baner, som alle er bygget identisk med virkelighedens baner, og er du motorsport fan, vil du uden tvivl kunne have en fordel da du måske præcis ved hvor kører i virkeligheden kan gøre en forskel, og øver man nok på kan man bruge det til sin fordel.

Lobby

Dette er her det sker, de er her du tjener mest for at kører, samt her du optjener din “Driving og Sportsmanship” rating, jo bedre du kører jo højere rate får du og jo flere optjener du.

Online er baseret på 3 daglige løb som opdateres en gang i døgnet, men du skal kvalificere dig, og kører man kvalifikation vil den hurtigste tid tælle uanset hvornår man spiller, indtil man slår den, så spiller du om mandagen, og lavet en kval tid, og igen logger på om lørdagen og den pågældende bane er komme på igen i rotationen, behøver du ikke prøve at kvalificere dig igen i forhold til matchmakingen, med mindre du tror du kan gøre det bedre, eller du har fået hurtigere biler siden du kørte sidst. – Der er et løb ca hver 20 minut, og dem der er gode nok , kan kvalificere sig til FIA Championship online, hvor de bedste kører vil være at finde,  igen, baseret på din rang på hele Gran Turismo ranglisten.

Awards

Du optjener løbende en  masse point alt fra miles , til in-game penge, og almindelige xp, som alle giver dig mulighed for at indløbe decals og andet lækkert til bilen, men også mulighed for at købe biler , som er alt fra Aston Martin, Toyota, BMW, til diverse koncept biler som endnu ikke er udgivet, men er lavet som “Prototyper”, dette kan gøres i “Brand Central”

Når det kommer til spillets tilgængelighed, så er det “let” men alligevel også svært men er du en af dem der har rat, er der gode nyheder for folk med f.eks “Logitech G29” eller “Thrustmaster” f.eks “Thrustmaster R150” disse har alle indstillinger der er forudinstalleret, og du skal derfor bare tilkoble rattet , du behøver ikke engang kalibrere det, det er autokalibreret til optimal ydelse, og i sidste ende er det en vanesag at bruge rat, da det i starten kan virke lidt svære, men bruger man sit rat regelmæssigt , vil du uden tvivl opdage at du kan nemmere slå et par sekunder af din tid med rat , på rekorder du tidligere har lavet med controller, så derfor kan spillet kun anbefales at bruges med rat.

Spillet er optimeret til HDR og 4K, og det er faktisk store ændringer, specielt når man skal lave foto tilstand på billederne, og i starten vil du tilmed skulle vælge om du vil have HDR aktiveret eller vil kører “Full HD”, da det har en del af sige på hvordan graffikken leveres, denne metode er dog kun muligt hvis du har et 4K tv og en maskine, ellers ville denne mulighed slet ikke komme frem første gang du starter spillet.

VR Mode

Der er en VR mode i spillet som nævnt tidligere, men hvis man havde håbet på spillet kom med en mulighed for at spille alle ting i VR så tar man fejl, det er nemlig slet ikke muligt at spillet andet en “arcade” mod en computer, og det er lidt tamt, når man ser spil som Driveclub VR, og Dirt Rally også har fået en VR opdatering, så man kan spille alt i VR, det er derfor lidt misvisende når det ligger op til man kan få den utimative køreoplevelse med VR , dog skal det siges at det dog stadig er det bedste VR til dato i de løb man kan kører , flyende og skarpt som bare f…..

Samlet konsklusion af GT Sport er , er du interresseret i at spille mod andre så er spillet noget for dig, men er du den person der kan lide det “klassiske” med at tage kørekort og have 200-300 biler at vælge imellem så er spillet nok ikke noget for dig, da det er begrænset men igen, spillet er også fokuseret på “FIA licenseret” løb frem for allround.

Graffikken er noget af det flotteste af de spil der er set på PS4 men oplevelsen kan være tam når denne oplevelse og “wow” effekt har lagt sig.

 

god
  • Flot spil
  • Nemt at spille
  • Ikke så "avanceret" som tidligere
  • Online Baseret
Dårlig
  • Fokus på online
  • PS4 "almindelig" vil ikke få det optimale ud af spillet
  • Ingen "klassisk" kampagne
7.8
Godt
Lyd - 8
Grafik - 7
Gameplay - 8
Campaign - 7
Multiplayer - 9
Styring - 8
Skrevet af
Skribent / Admin af PlayStationforum.dk - Elsker Gaming, og spiller alle typer spil, PS One var min første PS og PS4 er min seneste investering. Gaming er en god måde at slappe af på.

Glemt password

Indtast venligst dit brugernavn eller din e-mail adresse. Du vil modtage et link til at oprette en ny adgangskode via e-mail.