Sony Wireless 7.1 Stereo Headset Anmeldelse

Så har vi endelig fået fingre i dette , som er Sonys Officielle Playstation 3 med 71 Virtual Surround.

Headsettet :

Headsettet kommer i en meget flot og stilfuld blå kasse, som er meget enkelt at se på den det er et Officielt Playstation Produkt. På forsiden er der et billede af headsettet, derudover er der en kort beskrivelse bagpå æsken omkring hvad man kan forvente af headsettet , samt hvad det kan.
Selve indholdet i kassen er ligeså , meget enkelt. Der er en lille brun beskyttelses holder der indeholder headsettet, og det er ret enkelt, og så er der en dongle der modtager/sender signal mellem PS3 og headsettet, og sidst men ikke mindst er der en lille manual der står på engelsk og fransk med en beskrivelse af hvordan man tilkobler det.

Installationen :

Installationen af headsettet er måske forkert udtryk at bruge , fordi der er jo ikke nogen installation som sådan – Man smider bare USB Donglen i den ene USB port, og den begynder at lyse blå – Så sætter man ledningen, man f. eks bruger til at oplade controllers med, i headsettet, og så er den “parret” med PS3en. Herefter så vælger man at tage ledningen ud, og så holder man “Power / Mute” knappen nede i 1 sek og den siger “Bip” inde i selve headsettet, og den bliver registreret på sin PS3. (Husk dog at det skal lades op ved første ibrugtagning i op til 4 timer før den er ladet helt op )

Mulighederne :

hvordan adskiller dette headset sig fra f.eks. Sonys almindelige bluetooth headset? En markant forskel er at man kan hører lyden fra såvel spillet som dem man snakker med i headsettet. Det betyder at man ikke skal tage hensyn til husets øvrige beboer eller naboerne, hvis man har skruet højt op for lyden. I FPS genren er det en stor fordel med surround lyd, da det kan være med til at fortælle dig hvor fjenden befinder sig, om de er ved at snige sig ind på dig osv. Hvis du ikke har et surround sæt til dit tv, så er headsettet et billigt alternativ til det.

Du behøver heller ikke være nervøs for om enten lyd fra spillet eller snak med dem du spiller med vil overdøve hinanden. Du kan selv regulere det, via knapper på hver side af headsettet.

Det er også forsat muligt at få lyden ud fra tv’et, selvom du har headsettet i brug. Det kræver du går ind under menuen “TILBEHØRSINDTILLINGER”, hvor der er kommet en nyt punkt “Lydudvidelse til Stereoheadset”. Det er en mulighed der er kom med Firmwear 3.70, så denne eller senere firmwear skal være installeret på din ps3. Hvis du ikke har opdateret din ps3, så kan du se hvordan du gør det under vores Ofte stillede spørgsmål menu øverst på siden.

Fordele / Ulemper :

Hvis du løber tør for strøm skal du ved andre heatsets vente til det er blevet opladet, inden du kan forsætte snakken. Sådan er det ikke med dette headset, her har du mulighed for at tilkoble det via ledning og forsat bruge det som hidtil. Dog kræver det du tilslutter det til en pc eller ps3, men det kræver en ledning på mindst en meter. Der er dog en stor fordel at ledningen sættes ind bagi headsettet, så den ikke er i vejen mens man spiller.

Opladningen kan variere mellem 2-4 timer afhængig af hvordan du oplader et, det tar “kun” 2 timer at oplade hvis man ikke bruger det samtidigt, og 4 timer hvis du bruger det samtidigt, men der er mellem 6-8 timers snak i det efter opladning og det er faktisk meget passende.

Headsettet fungere også meget godt til musik. Jeg prøvede at bruge det mens jeg støvsugede, normalt vil man skrue ekstra op for lyden, for at overdøve støvsugeren. Hvilket man ikke kan sige er populært i betonbyggeri som det jeg bor i. Lyden gik fint igennem, og det var i hele lejligheden. Mit tidligere headset havde problemer med at falde ud, når jeg gik i et andet rum i lejligheden. Men dette headset modtog lyden uden problemer, selv da jeg stod i det bagerst rum i lejligheden, 20 meter fra PS3′en og med 3 betonvægge på 10-20 cm tykkelse imellem mig og maskinen.

En anden fordel er at headset kan tilsluttes til både windows 7 og Mac computere. Så det kan bruge dertil hvis du enten spiller online, bruger skype, eller måske ser en film på din pc i toget eller bilen, og det er jo lidt fedt at kunne sidde sådan et sted og stadig have fuld surround sound (i den forbindelse er det vigtigt at nævne du IKKE selv skal styrer køretøjet, mens du ser film!!)

Headsettet har en behagelig pasform, det minder lidt om en ørevarmer. Det klemmer ikke om ørene som det ellers kan være tilfældet med nogle headsets, da de er for stive i holderen til øret.

Men naturligvis er det ikke kun positive ting der er at sige om headsettet. Generelt virker det lidt skrøbeligt, det er lavet i plastik, som kan virke til nemt at knække, hvis det udsættes ved for hård behandling. Det samme gør sig gældende ved mikrofonen, man sidder med en frygt for at den brækker af, hvis man bøjer for meget i den.

Hvilket for os frem til det sidste punkt, nemlig prisen. Som det fremgår først i anmeldelsen, så koster headsettet fra 740 kr. Det må siges at være en heftig pris, så hvis du kun spiller engang imellem og ikke går videre meget op i om det skal være surround lyd eller ej, så er det ikke dette headset du skal vælge. Så prisen, sammenholdt med det virker som en skrøbelig finish gør at karakteren bliver:

 

8.5
Skal prøves

Glemt password

Indtast venligst dit brugernavn eller din e-mail adresse. Du vil modtage et link til at oprette en ny adgangskode via e-mail.